El programa formatiu "Obert al futur" reprèn l'activitat amb més de 90 càpsules programades fins a finals de novembre

26/09/2013 - 17:00 h

Comerciants de tots els districtes de la ciutat participen en aquests cursos gratuïts sobre gestió empresarial i capacitació tecnològica, que impulsa l' Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa .

Sis mesos després de la seva implantació, el programa obté una excel·lent valoració per part del sector: vuit de cada deu comerciants el recomana i li atorga un notable alt en aspectes com la qualitat o la utilitat.
“Obert al futur” s’emmarca en el nou Pla d’Impuls i Suport al Comerç que, entre d’altres objectius, vol promoure un comerç innovador, modern i sostenible.

Els comerciants de la ciutat tornen a les aules gràcies al programa “Obert al futur”, que reprèn la seva activitat després de l’estiu. L’
Ajuntament de Barcelona
, a través de
Barcelona Activa
, ha programat fins ara un total 93 càpsules gratuïtes sobre gestió empresarial i capacitació tecnològica que, des d’avui i fins a finals de novembre, s’impartiran als deu districtes de la ciutat.

L’Eixample/Fort Pienc i Sarrià-Sant Gervasi van donar el tret de sortida a la nova temporada del programa, per continuar a Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc, Sant Martí (30 setembre), Gràcia i Nou Barris (2 d’octubre), Ciutat Vella i Les Corts (3 d’octubre) i Sant Andreu (7 d’octubre). Totes les inscripcions són obertes a través del web del programa
www.bcn.cat/obertalfutur
.

Com és habitual, les classes s’impartiran en equipaments municipals i en horaris compatibles amb l’activitat laboral dels participants. En quant als continguts, algunes de les càpsules amb més demanda per a l’últim trimestre de l’any són:
“Promociona la teva empresa a la xarxa amb google places”
,
“Què cal tenir en compte per fer el web del teu negoci”
,
“Finances per a no financers”
o
“Com interpretar els comptes que prepara el meu gestor”
.

“Obert al futur” passa el curs amb notable alt

El programa “Obert al futur” va arrencar el passat mes de març, beneficiant a mig miler de comerciants de la ciutat. Després d’aquests primers mesos d’implantació, la valoració per part dels usuaris és molt positiva. Aspectes com la qualitat del programa o la recomanació a un tercer obtenen promitjos de 8,53 i 8,73 (0 a 10), respectivament. La puntuació del professorat també és alta (8,66), així com la utilitat i les expectatives del curs, que obtenen resultats del 4,21 i 4,26 (1 a 5), respectivament.

Aquesta bona acollida fa preveure que el programa continuï més enllà del mes de desembre, donant així continuïtat a la voluntat municipal d’apostar per un comerç innovador, modern i sostenible. Aquest és un dels objectius del Pla d’Impuls i Suport al Comerç de Barcelona, presentat en el Plenari del Consell Municipal del passat 31 de maig i que conté un total de 43 mesures i 182 actuacions a desenvolupar en els propers tres anys.