Més oportunitats per als emprenedors de Ciutat Vella

27/11/2013 - 17:45 h

Ciutat Vella crea una plataforma de petit comerç en dos locals del districte on cada any s'instal·laran dos botiguers nous per fer-hi créixer els seus projectes.

El Districte de Ciutat Vella ha posat a disposició dels emprenedors dos locals de l’entorn del Mercat de Santa Caterina perquè hi facin créixer els seus projectes durant un any. Els primers dos negocis ja s’hi han instal·lat i tindran dotze mesos, amb un lloguer de només 100 euros, per agafar empenta i traslladar-se a un altre local de la ciutat.

Vídeo ‘Emprenedors a Ciutat Vella’

El Districte de Ciutat Vella ha invertit 20.000 euros per adequar dos locals a l’entorn del Mercat de Santa Caterina, que serviran per llançar dos projectes emprenedors cada any. Un programa que forma part del pla “Argent” per dinamitzar el petit comerç al centre de la ciutat i apujar de nou les persianes que s’han tancat els últims anys.

La regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha explicat els detalls de la cessió: “L’ajuda que tenen és que els posem un lloguer molt baix, de només 100 euros al mes, que inclou els serveis de llum i aigua. En aquestes condicions, tenen un any sencer per comprovar la viabilitat del seu projecte i instal·lar-se en un altre local del barri amb un lloguer habitual.”

Projectes desenvolupats a Barcelona Activa

Un concurs públic a mitjan setembre va servir per escollir els dos projectes guanyadors, d’entre sis emprenedors candidats, que havien desenvolupat els seus projectes en el marc de Barcelona Activa.

Un dels guanyadors és la botiga Somnens, un projecte d’inserció sociolaboral de dones amb fills i en risc d’exclusió, on es dissenyen i confeccionen peces de roba per a infants de 0 a 8 anys. Han treballat amb botigues multimarca i distribuïdores, i amb el nou aparador que tindran al Born durant un any esperen consolidar el seu model de consum de roba responsable i de proximitat.

L’altre projecte guanyador és el de Slide&Swing, ideat per la Laura, que després de tres anys i mig ballant swing a Barcelona ha decidit fabricar sabates de ball més modernes i de qualitat. Primer les ha distribuït per internet i en festivals, i ara espera créixer amb una botiga física.

Tots dos projectes s’hauran d’independitzar d’aquí a un any i deixar lloc a nous emprenedors que utilitzaran el mateix espai per desenvolupar-hi el seu negoci.