Una finestra oberta a la moda més internacional

30/01/2014 - 00:00 h

Les botigues de roba a l'entorn del Born Centre Cultural exhibeixen les seves peces a la 080 Barcelona Fashion, en uns aparadors que els permeten accedir a nous públics més especialitzats. Es calcula que a l'acte s'hi concentraran entre 20.000 i 25.000 persones.

El Born ha estat tradicionalment un dels barris més comercials de Barcelona, amb segles d’intercanvis mercantils en el seu haver. Un caràcter que encara conserva en els comerços que omplen els seus carrers, amb propostes esmerades i amb un tarannà innovador. Amb l’arribada del 080 Barcelona Fashion al Born Centre Cultural, la zona ha recuperat a més una centralitat en el sector de la moda de la qual ja havia gaudit en altres temps i que està tornant a guanyar gràcies a la proliferació de botigues especialitzades.

Algunes d’elles tenen aquests dies un paper més rellevant a través de ShopWindows, una iniciativa que permet als comerços del Born exhibir les seves peces als aficionats que desfilen per la zona amb motiu del 080 Barcelona Fashion. Un d’aquests comerciants és la Guiselle Berntson, copropietària de dues botigues de moda vintage, Le Swing i Blow, i que ho veu com una molt bona oportunitat. “Veiem que ve una clientela que potser abans no hagués vingut, sobretot tenint la possibilitat de tenir un aparador a la vista, no només dels visitants, sinó també dels transeünts”, afirma Berntson.

De Barcelona al món

Uns passos més enllà, uns altres emprenedors, Visual Poetry Barcelona, també hi tenen el seu lloc. Gràcies a un mapa, el vianant arriba a la seva botiga, a escassos metres del 080 i on venen un producte 100% barceloní. Basat en la incorporació de la poesia visual a les peces de roba, quan van iniciar el projecte van tenir molt clar que es volien ubicar al Born. L’arribada del 080 els sembla, a més, una inestimable projecció. “Si fem que això sigui un punt de mira internacional, farem que el Born i Barcelona creixin i, per tant, que tots hi sortim guanyant”, assegura Petxi Jansana, cofundador de Visual Poetry Barcelona.

Aquest és, de fet, un dels objectius del 080 Barcelona Fashion, que la seva arribada al Born augmenti el dinamisme comercial de la zona. Així ho explica Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya, que afirma que “es tracta d’aprofitar un acte internacional, que concentrarà aquí entre 20.000 i 25.000 persones, i ensenyar-los un comerç de valor afegit i diferent, que només es troba en una ciutat com la nostra”.