L'escola Drassanes estrena un hort urbà vertical

25/02/2014 - 18:30 h

Projecte impulsat conjuntament per l' Ajuntament i l' Obra Social "la Caixa" per al desenvolupament de la xarxa d'horts urbans de la ciutat.

Per crear l’hort s’hi ha instal·lat una estructura de gabions vegetals a la paret del pati, en una instal·lació que permet combinar diferents nivells: amb un hort a la part inferior que permet el conreu i la recol·lecció; plantes aromàtiques i culinàries al mig i una zona superior amb plantes que atrauen espècies animals, de cara a fomentar la biodiversitat.

Aquesta actuació va en la línia de les accions a nivell europeu, que marquen la tendència per aprofitar els espais verticals urbans, especialment a la vora de les vies de trànsit intens, per construir murs verds que permetin disminuir la contaminació química, compensar les emissions de CO2, afavorir la biodiversitat i millorar l’estètica.

Treball conjunt de l’Ajuntament i l’Obra Social “la Caixa”

Aquesta acció s’emmarca en el treball de l’Ajuntament amb l’
Obra Social “la Caixa”
, que fa deu anys que col·labora amb Parcs i Jardins per al desenvolupament de la xarxa d’horts urbans de Barcelona. En l’actualitat aquesta xarxa compta amb 13 horts en 10 districtes i un total de 343 parcel·les adjudicades a majors de 65 anys i 26 entitats.