La Fundació Tot Raval presenta el seu model al Parlament Europeu

19/02/2014 - 15:00 h

La Fundació Tot Raval ha estat convidada a presentar l'experiència del seu treball en xarxa i del seu model com a instrument propi de les entitats del Raval.

Sota el títol
“Reinventing Europe through local initiative”
, el congrés forma part del 25è aniversari de l’European Association for Information on Local Development (AEIDL). L’AEIDL és l’amfitrió d’aquest congrés, al qual s’ha convidat a representants de 25 iniciatives locals d’arreu d’Europa per a que mostrin les seves experiències i així destacar que les idees noves i emergents i les aproximacions a nivell local poden proporcionar noves perspectives per Europa.

La Fundació Tot Raval és una plataforma de 60 associacions, institucions, persones i empreses vinculades al Raval que es crea el 2002 per la millora de la qualitat de vida en el barri. Es desenvolupa un treball comunitari, partint d’una visió integral del barri, que incideix en els àmbits social, cultural i econòmic i comercial. Es realitzen o impulsen projectes referents a la convivència i la cohesió social, el treball en xarxa, la participació ciutadana, l’educació, l’ocupació, el foment de l’associacionisme comercial, la dinamització econòmica i la cultura, entre d’altres, per tal de contribuir a fer un barri inclusiu, dinàmic i compromès. Es pot remarcar que la Fundació Tot Raval és un model de transversalitat pel que fa a les seves actuacions, la quantitat i heterogeneïtat dels seus membres, i els espais de participació que dinamitza.

La directora gerent de Tot Raval, Núria Paricio, ha assenyalat que el fet d’haver estat convidats a aquest esdeveniment
“és la constatació que aquests anys de treball plegats i de suma d’esforços de tots i totes els que formem part de la Fundació han valgut la pena, ja que hem estat reconeguts com a una bona pràctica i un projecte innovador”
.

A aquestes experiències s’hi sumaran les veus de conferenciants d’alt nivell que contribuiran al diàleg i a explorar les línies de futur del projecte europeu. Entre aquests hi haurà els membres del Parlament Europeu Daniel Cohn-Bendit i Eric Andrieu; l’antiga comissionada europea Danuta Hübner, així com l’ex-ministre d’afers socials hongarès, Kinga Göncz, l’economista Chris Brooks, de SciencesPo París i Marjorie Jouen, assessora especial del think-tank europeu fundat per Jacques Delors, que situarà el desenvolupament local dins de l’actual marc econòmic, social i cultural.