Novetats per la Diada de Sant Jordi a Ciutat Vella

22/04/2013 - 14:00 h

Ciutat Vella unifica la imatge amb un faldó que lluiran totes les parades de venda de flors i de llibres; a més La Rambla i el seu perímetre es converteix en espai exclusiu de venda de roses per al col·lectiu de floristes del passeig.

La
Diada de Sant Jordi
a Ciutat Vella presenta algunes iniciatives innovadores aquest any. La més visible serà sens dubte la iniciativa del Districte de lliurar un faldó de roba de sac junt amb cadascuna de les llicències que s’han tramitat per donar permís per establir punts de venda de roses i de venda de llibres. El faldó, amb el logotip municipal i amb l’eslògan d’aquest Sant Jordi, Un gest ho canvia tot, servirà tant per fomentar una imatge unitària de la celebració com en el terreny del control de l’activitat durant la jornada, ja que només aquells establiments que hagin recollit el permís per establir el punt de venda, hauran pogut obtenir, junt amb aquest permís, el faldó identificador.

Una altra iniciativa del Districte de Ciutat Vella, i que es porta a terme en el marc del
Pla Cor
(el pla d’intervenció integral de la Rambla) és la delimitació d’un perímetre que inclou el passeig central de la Rambla, els carrers que hi aboquen i les places més properes (plaça Reial, plaça de la Vila de Madrid, plaça de Joaquim Xirau, plaça de la Gardunya, i plaça de Sant Agustí), en el qual només el col·lectiu de floristes de la Rambla poden vendre roses. Cada titular d’una de les 16 parades de flors de la Rambla podia demanar dues llicències més per establir dos punts de venda de roses a més de la parada del passeig, dins d’aquest perímetre. Finalment, només 7 titulars han fet ús d’aquesta possibilitat. Així doncs, a la Rambla i al seu entorn només es podran comprar flors en alguna de les 16 parades de flors del passeig, o en 14 punts més establerts dins del perímetre. La regidora de Ciutat Vella,
Mercè Homs
, ha recordat que “aquesta ha estat una llarga reivindicació del col·lectiu de floristes de la Rambla que ha estat recollida pel govern municipal com a reconeixement del valor patrimonial que aquesta activitat té per a la Rambla”.

A Ciutat Vella, territori en el qual s’han lliurat un total de 621 permisos per establir parades de venda de flors i de llibres (390 per vendre roses i 231 per vendre llibres) s’ha portat a terme una ordenació més acurada dels espais per facilitar la fluïdesa del pas de les persones, per una banda, i per garantir que elements urbans com els passos de vianants o els guals no quedin obstruïts i es pugui accedir perfectament a tota l’àrea de venda de flors i llibres. Finalment també s’ha reservat un espai més ampli a la zona de la Rambla de les Flors per al col·lectiu de floristes, evitant en aquest tram la instal·lació de parades de llibres. Tots aquests retocs en l’organització de l’espai han obligat a reubicar algunes parades i a retocar les dimensions d’altres.