El Raval potenciarà el seu reclam cultural

01/08/2013 - 13:00 h

La mesura de govern presentada en el decurs del plenari d'aquest mes de juliol sobre el projecte Raval Cultural , vol donar a conèixer la vessant cultural d'aquest barri.

Al Plenari també s’ha acordat la denominació de placeta de Vicenç Albert Ballester a l’espai situat entre el carrer del Comerç, el passeig de Lluís Companys i el Jutjat de Guàrdia.

Millorar el reclam cultural del Raval per atreure un perfil de públic interessat en la cultura i que aquesta millora repercuteixi en els veïns i veïnes del barri. Aquest és l’objectiu que persegueix la mesura de govern Raval Cultural, presentada al Plenari del Districte d’aquest mes de juliol.

Durant el Plenari també s’ha acordat donar la denominació de placeta de Vicenç Albert Ballester a l’espai situat entre el carrer del Comerç, el passeig de Lluís Companys i l’edifici del Jutjat de Guàrdia. Ballester va ser un destacat activista catalanista, va presidir Unió Catalanista i és considerat el dissenyador de la bandera estelada.

D’altra banda, també s’han aprovat conjuntament les proposicions del PP i del PSC per tal que la nova ordenança per a pintors i dibuixants de la Rambla contempli la convalidació automàtica de la prova que van passar per obtenir la llicència; i s’ha aprovat per unanimitat la proposició d’UpB d’instar el Govern a presentar al Consell Plenari un informe sobre el nombre de locals comercials afectats per la fi de la moratòria de la LAU.

Així mateix, ha tirat endavant, amb l’abstenció de PP i CiU, la proposició d’ICV-EUiA de traslladar al Parlament de Catalunya la necessitat d’aprovar una llei específica contra l’homofòbia i la transfòbia per defensar-ne els drets i assegurar la igualtat social.

D’altra banda, l’informe de la regidora fa balanç de les darreres actuacions dutes a terme al districte i recull la inauguració del parc de la Barceloneta després d’un procés participatiu, la urbanització del carrer del Judici, l’obertura del Casal Infantil Barceloneta, les inauguracions del local cedit a l’AV del Gòtic i del centre solidari per a la gent gran del Casc Antic, el bon desenvolupament de les obres del Museu del Born i entorns i la finalització de les obres de l’Escola Mediterrània.

El document també destaca l’atorgament de gairebé 900.000 euros en ajudes a les entitats del districte, la posada en marxa del Pla de civisme (des de l’inici de l’estiu ha desplegat onze agents cívics) i l’inici del programa “Temps per a tu”, que fomenta la conciliació de la vida familiar i laboral.