"Pelegrins al cor de Barcelona", un itinerari cultural i espiritual per Ciutat Vella

11/12/2013 - 22:32 h

El llibre, editat per l'Ajuntament de Barcelona, pretén mostrar la petjada cristiana a través del patrimoni cultural del centre de la ciutat.

El llibre, editat per l’Ajuntament de Barcelona, pretén mostrar la petjada cristiana a través del patrimoni cultural del centre de la ciutat.

Vídeo “Pelegrins al cor de Barcelona”

Construïda sobre els fonaments d’un anterior temple romànic, la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor és, juntament amb la Catedral de Barcelona i les esglésies de Santa Maria del Pi i Santa Maria del Mar, una de les joies de l’arquitectura gòtica barcelonina. Aquesta és una de les obres arquitectòniques construïdes en ple creixement econòmic i cultural de la ciutat, el segle XIV. És aquí, precisament, on s’ha fet la presentació del llibre “Pelegrins al cor de Barcelona”, escrit per Jaume Castro i Meritxell Téllez i amb fotografies de Pere Vivas.

El llibre explica la petjada cristiana a la ciutat, a través tant dels grans monuments arquitectònics com de les petites esglésies, capelles o antigues cases de caritat. Segons el degà de la Facultat de Teologia, Armand Puig: “De vegades no coneixem la ciutat que tenim ben a prop i, en aquest llibre, en canvi, redescobrim els racons i el patrimoni cultural. A més a més, els autors ho fan d’una manera amable i simpàtica.”

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també ha estat present en la presentació i ha destacat la feina dels autors per destacar el patrimoni de Ciutat Vella: “És una feina magnífica, la de recuperar la història de totes aquestes esglésies, cases de caritat, capelles o convents i posar-les al descobert i a l’abast de tothom. Serveix per comprendre què som i com hem arribat fins aquí.”