XXVIII edició Premi 8 de març Maria Aurèlia Capmany 2014

05/02/2014 - 15:00 h

Els premis fan seu l'objectiu de destacar les contribucions femenines al llarg de la història, i enguany volen contribuir a l'enfortiment del paper de les dones en l'imaginari col·lectiu.

El 2014 l’Ajuntament de Barcelona organitza, de manera coordinada amb la Generalitat de Catalunya, una commemoració institucional i ciutadana dels fets del 1714 amb l’objectiu de redescobrir-ne la dimensió històrica i de posar-la en relació amb la realitat present i les expectatives de futur.

El Tricentenari té una ferma vocació de consciència i afirmació cívica que invoca el talent i la creativitat de tota la societat donant veu a visions i perspectives amb la màxima pluralitat.

Cal transmetre a la societat la necessitat que la mirada cap al passat inclogui la pluralitat de gènere com a element indispensable per a la consolidació de la igualtat entre dona i home. És per això que els premis Maria Aurèlia Capmany 2014, en el marc del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, volen reconèixer els projectes que promoguin la recuperació en la memòria col·lectiva de les contribucions de les dones en el progrés de la societat en tots els seus àmbits i, concretament, en la història del nostre país, així com el conjunt de fets que commemorem enguany amb el Tricentenari.

Organitza la Regidoria de Dona i Drets Civils, Direcció del Programa de Dona. La data límit per a la presentació de projectes serà el dia 14 de febrer de 2014.

Participants

Podran presentar projecte, persones, grups, associacions o entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona. En el cas de les associacions o entitats, hauran de tenir la seu a la ciutat de Barcelona. En el cas de grups integrats només per persones físiques, la persona representant del grup haurà d’estar empadronada a la ciutat.

Dotació del premi

Aquesta convocatòria consta de dos premis:
· Un premi de 15.000 euros al millor projecte que tingui com a finalitat donar visibilitat al paper de les dones en la història i el progrés de la humanitat, segons la decisió del jurat.
· Un premi de 1.000 euros al millor projecte que tingui com a finalitat donar visibilitat al paper de les dones en la història i el progrés de la humanitat, segons la decisió del públic assistent a l’acte de lliurament del premi.

Lliurament del premi

El veredicte del jurat es donarà a conèixer, en el decurs d’un acte públic, en una data propera al 8 de març de 2014. La data, el lloc i l’hora s’anunciaran oportunament i es podran consultar al web: www.bcn.cat/dona.