Bons hàbits de recollida de residus i reciclatge

03/10/2013 - 00:00 h

Medi Ambient. L'Ajuntament posa en marxa una campanya informativa que es desplegarà a tots els barris de Ciutat Vella fins a principis de 2015, per tal de recordar i reforçar la informació sobre els bons hàbits en aspectes de neteja, civisme i recollida de residus.

L’Ajuntament posa en marxa una campanya informativa que es desplegarà a tots els barris de Ciutat Vella fins a principis de 2015, per tal de recordar i reforçar la informació sobre els bons hàbits en aspectes de neteja, civisme i recollida de residus.

Vídeo ‘Campanya neteja Ciutat Vella’

L’objectiu és conscienciar els ciutadans del districte, ja siguin veïns, comerciants o turistes, de com dipositar els residus domèstics.

Per això, setze informadors i dos coordinadors oferiran explicacions i resoldran dubtes sobre aspectes com els horaris per treure les bosses d’escombraries a les zones on hi ha implantat el sistema porta a porta i com funciona el servei de recollida de mobles i trastos vells. A més, es donarà feina a divuit persones.

“L’objectiu és aconseguir una ciutat més neta i amb menys necessitat de netejar ―assegura el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers― i de fet aquest últim objectiu és el que ens agradaria més aconseguir”.

A Ciutat Vella conviuen diversos tipus de recollida de brossa: els contenidors convencionals, els pneumàtics i, als carrers més estrets, la recollida porta a porta. Tot i així, un dels problemes habituals és que molta gent no llença la brossa al contenidor corresponent.

“S’ha detectat que la necessitat més immediata és sobretot que les bosses de residus no s’han de deixar fora del seu element de contenció ―explica Susana Méndez, la responsable de la campanya―. És a dir, el seu contenidor o bé de la seva bústia pneumàtica. I tampoc s’han de deixar fora de l’horari que toca, en el cas especialment del barri on es fa la recollida porta a porta”.

Això en la primera fase de la campanya. Més endavant s’informarà de com funciona la fracció orgànica o com generar menys residus, apostant per la reutilització o fent una compra responsable.