S'intensifica la lluita contra la venda ambulant de llaunes

28/06/2013 - 14:00 h

Les males condicions de salubritat en l'emmagatzematge i la distribució de les llaunes de cervesa destinada a venda ambulant és el principal argument de la nova campanya municipal.


Gràcia
i
Ciutat Vella
seran els principals punts d’atenció de la campanya. Aquests dos districtes contenen els principals focus de distribució de llaunes de cervesa, i és aquí on serà més intensa la campanya. També altres zones com el
Poble-sec
i l’entorn del carrer dels Almogàvers, a
Sant Martí
, seran objecte d’atenció.

Tant en la imatge com en el text, la campanya buscarà conscienciar dels perills i riscos per a la salut que té el consum de llaunes comprades al carrer. Els decomisos i les inspeccions que ha dut a terme la
Guàrdia Urbana
han permès constatar les condicions insalubres en què s’emmagatzemen els productes, com ara en locals plens d’escombraries.

A més, és una pràctica habitual que els venedors amaguin la mercaderia en contenidors, papereres, a sota de les tapes de les clavegueres, entre altres.

Vigilància policial

La campanya de comunicació s’acompanyarà de la pràctica habitual de la Guàrdia Urbana per detectar els punts d’emmagatzematge des d’on es distribueixen les llaunes, així com de prevenció amb agents in situ. Els darrers dos anys, la policia municipal ha decomissat més de 700.000 llaunes, prop d’unes 1.000 al dia, i ha tramitat més de 130.000 denúncies relacionades amb la venda ambulant.

Des de l’any passat la policia barcelonina duu a terme una investigació a gran escala per localitzar els circuits utilitzats que desemboquen en la venda ambulant de cervesa. Es van detectar tretze locals i va augmentar substancialment la quantitat de llaunes decomissades.