Un total de 44 botigues obren les seves portes a 4.000 alumnes de la ciutat

22/01/2014 - 17:39 h

Aquestes visites guiades, emmarcades en el projecte "El comerç i les escoles", permeten als estudiants conèixer la manera de treballar de comerços centenaris i innovadors.

Gràcies a les visites guiades del programa “El Comerç i les Escoles”, 4.000 alumnes de la ciutat passaran per 44 comerços, per conèixer de primera mà com s’hi treballa. El projecte pretén fomentar el consum responsable i despertar futures vocacions.

Un total de 4.000 alumnes d’educació infantil, primària i secundària de 63 centres educatius de Barcelona passaran per 44 comerços de la ciutat que obren les seves portes en una nova edició de les visites guiades emmarcades en el projecte “El comerç i les escoles”.

Es faran un total de 235 visites, deu de les quals en anglès, amb l’objectiu que els alumnes puguin conèixer de primera mà com funcionen els comerços. També es busca despertar futures vocacions professionals.

Creixement de les visites i els comerços

El programa, que va arrencar el passat mes de novembre, porta realitzades 43 visites guiades, i des del gener fins a l’abril, es preveu fer-ne 192 més.

Enguany s’amplien els sectors que formen part del projecte, per exemple, amb un Centre Especial de Treball, una botiga de decoració i reformes, un restaurant, botigues d’animals, una perruqueria i un establiment dedicat als instruments musicals.

A més, entre les botigues participants, es troben des de comerços centenaris, com la Cereria Subirà, del 1761, o la Pastisseria Baylina, del 1899, fins a les botigues més innovadores.

Fomentar el consum responsable

“El comerç i les escoles” és un programa educatiu que vol afavorir el coneixement de l’entorn cultural, social i històric de l’alumnat, mitjançant el comerç de barri, i alhora educar per un consum responsable i crític.

A banda de les visites a comerços, enguany es crea el Premi Punt de Llibre “El Comerç i les Escoles”, que reconeixerà els 12 millors dibuixos sobre el comerç de proximitat per fer-ne punts de llibre.

També s’organitzen 30 tallers sobre consum responsable, on ja hi han participat prop de 800 alumnes de 16 centres, i que tracten temes com el consum solidari i sostenible, o la publicitat enganyosa.

Tot el treball del programa es podrà veure a la sisena mostra “El Comerç i les Escoles”, que s’inaugurarà el 3 d’abril al Disseny HUB. El projecte també ha estat presentat com a candidat per participar en el XIIIè Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que tindrà lloc al novembre a Barcelona.