La modificació del Pla d'Usos de Ciutat Vella entrarà en vigor al setembre

24/07/2013 - 18:10 h

Municipal. L'Ajuntament ha donat llum verda a la modificació del Pla d'Usos de Ciutat Vella amb els vots a favor de CiU i el Partit Popular. La nova norma entrarà en vigor al setembre i és una eina per garantir l'equilibri d'usos dins del districte. A la pràctica i en trets generals representa que es podran obrir hotels a la zona perimetral del districte i en edificis catalogats amb categoria B, molts dels quals estan en desús. + Vídeos al nostre canal de Youtube.

L’Ajuntament ha donat llum verda a la modificació del Pla d’Usos de Ciutat Vella amb els vots a favor de CiU i el Partit Popular. La nova norma entrarà en vigor al setembre i és una eina per garantir l’equilibri d’usos dins del districte. A la pràctica i en trets generals representa que es podran obrir hotels a la zona perimetral del districte i en edificis catalogats amb categoria B, molts dels quals estan en desús.

Vídeo ‘Pla d’Usos de Ciutat Vella’

La regidora del districte, Mercè Homs ha presentat el pla i ha anunciat que es crearà una comissió de seguiment amb tots els actors implicats i ha dit que és un gran pas endavant. “Escanyant Ciutat Vella no farem un barri millor. Per això estem disposats a assumir riscos -ha explicats Homs-. “Ciutat Vella és molt atractiva, potser massa. Aquesta és la nostra realitat i assumir-la és el primer pas per l’èxit”.

De la seva banda des del Partit Popular han defensat que és una oportunitat per Ciutat Vella, pels veïns i per salvar la vida comercial. “Per obrir una persiana se n’havia d’abaixar una altra. Això no pot ser. Per obri una persiana el que ha de passar és que una altra no es tanqui”, ha puntualitzat Alberto Villagrasa i ha afegit que “necessitem activitats que donin ús a locals buits que ho estan des de fa molts anys”.

La resta de grups han retret al consistori la manca de consens amb que s’ha tirat endavant la modificació del Pla d’Usos i l’acusen de liberalitzar el centre de la ciutat.

Jordi Martí, del PSC lamenta que el Pla d’Usos que no posi límits al nombre d’equipaments hotelers. “És absurd, -ha insistit el president del grup municipal socialista- és liberalitzar el districte. El Pla d’Usos és per contenir, no per obrir nous establiments”. Una opinió que també comparteix Ricard Gomà. Per ICV-EUiA “la jugada consisteix en reobrir Ciutat Vella als hotels de luxe, en una barra lliure hotelera a la zona perimetral sense límit de densitat”.

I Jordi Portabella ha lamentat que el Pla d’Usos s’hagi aprovat amb el suport de només dues forces polítiques “un Pla d’Usos que té 134 esmenes és perquè és un tema d’interès general”, ha afegit el president del grup municipal d’Unitat per Barcelona.

A banda d’aquesta modificació el Plenari també ha aprovat, a proposta d’Unitat per Barcelona, l’adhesió de la ciutat al pacte Nacional pel Dret a Decidir. Aquest també ha estat el darrer Ple del socialista Jordi William Carnes. Després de 6 anys al consistori deixa l’acte de regidor.