Ramblejar comença al bar Núria

10/03/2014 - 00:00 h

Amb més de vuitanta anys d'història, l'emblemàtic establiment de Canaletes reorienta el negoci per ser un punt de trobada de la ciutadania.

L’emblemàtic establiment les ha vist de tots colors com així ho expressen diversos ninotaires i dibuixants amb les il·lustracions, ambientades en cadascuna de les dècades d’aquests vuitanta anys d’existència, exposades a l’interior: l’adveniment de la Segona República, les primeres manifestacions en favor de la democràcia o les celebracions exitoses del Futbol Club Barcelona.

Després de quatre setmanes de reformes, el bar Núria ha reobert les portes perquè, com explica una de les propietàries, la Montse Vila (néta d’un dels dos fundadors), “volem que els barcelonins tornin a Ramblejar”.

Per això han pensat en una oferta gastronòmica amb “preus honestos”, segons apunta l’altre propietari, el també nét d’un dels fundadors, Marcel Cortadellas. “Hem creat un nou espai per a la degustació de tapes i xatos”, comenta.

Recuperen l’espai original de l’antiga barra per a un primer tast d’ostres, pernil o platets acompanyats de xatos de vi, cava o cervesa. La combinació d’un d’aquests plats amb un xato és sempre inferior a cinc euros. La barra del Núria dóna pas a la zona de tapes i menús diaris i pels que tinguin més temps a la zona de menjador s’ofereixen especialitats d’arrossos.

El cocktail Núria és la beguda emblema. Pensat com un aperitiu, té com a base vermut català, perfumat amb absenta i en aire de ginebra que corona el got.