Formació per a les empreses i entitats culturals del Raval

26/11/2013 - 19:06 h

El projecte Raval Cultural ha dissenyat un programa per donar eines i coneixements que permetin millorar la gestió de les empreses culturals del barri.

El Raval Cultural, juntament amb Barcelona Activa i l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya han dissenyat el Programa formatiu per als projectes culturals del Raval.

Es donarà als assistents eines per a la planificació, la gestió i la comunicació de les empreses i entitats culturals del barri. El programa, que es basa en mòduls de formació, pretén donar a les entitats i a les empreses de gestió cultural del barri noves eines i coneixements per millorar-ne la gestió, per planificar i desenvolupar un projecte cultural, així com per refermar-ne la viabilitat.

Pel que fa a la metodologia, el programa se centra a oferir els recursos formatius necessaris perquè les organitzacions puguin millorar la seva capacitat d’influència en el desenvolupament social, econòmic i territorial del Raval.

La programació, articulada en cinc mòduls i amb sessions setmanals de 3 hores, combina la part teòrica i pràctica, i permet als participants fer tot l’itinerari dels cursos o bé els mòduls que siguin del seu interès.

Aquesta iniciativa sorgeix a partir de la detecció que es va fer durant el procés de redacció del projecte Raval Cultural que moltes de les empreses i entitats mitjanes i petites del barri presentaven alguns dèficits en matèria de gestió.

Els primers continguts amb els quals comença el programa formatiu se centren en la planificació, els models de gestió i els plans de viabilitat dels projectes culturals. Fins al març del 2014 s’impartiran classes centrades en gestió econòmica, fiscalitat o formes jurídiques de la gestió cultural, entre altres.