Llum i activitats de tot tipus per les Festes de Santa Eulàlia

05/02/2014 - 00:00 h

Les festes de la copatrona de la ciutat ofereixen tot tipus d'activitats tradicionals i també d'avantguarda, amb la il·luminació com a protagonista amb el festival Llum BCN.

La festa major d’hivern de Barcelona ja és a punt, amb un munt d’activitats de cultura popular i també diverses de relacionades amb el 1714 i amb el festival Llum BCN.

La tercera edició de la festa de la llum serà un dels punts forts de les Festes de Santa Eulàlia d’enguany, i tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de febrer. Coincidint amb la commemoració del Tricentenari, l’entorn del Born Centre Cultural s’il·luminarà cada vespre amb 300 flames, i un itinerari d’instal·lacions de llum recorrerà el camí entre el jaciment i la Ciutadella, on es faran projeccions de mapatge a la façana relacionades amb els fets del 1714.

També es recuperaran els últims tres mappings projectats a la façana de l’Ajuntament en les últimes tres edicions de les festes de la Mercè, i s’il·luminaran la muralla i la façana de la casa de Salvador Espriu al Passeig de Gràcia.

D’altra banda, el Llum BCN també obrirà deu patis del barri Gòtic que lluiran treballs dels professionals i estudiants del disseny i la il·luminació de la ciutat, que han ideat un itinerari de mirades creatives i modernes sobre aquests racons del centre històric.

Precisament en motiu de la proposta, s’ha ideat el concurs #LlumBCN14, on tothom que hi vulgui participar pot enviar fotografies dels espais il·luminats per intentar guanyar unes ulleres Etnia Barcelona. Només us heu d’inscriure a www.bcn.cat/fotomobil i etiquetar les vostres imatges a Instagram o Twitter amb el hashtag #LlumBCN14.

Barcelona exhibeix múscul d’entitats populars

Com cada any, les Festes de Santa Eulàlia seran una gran ocasió per veure tot tipus d’activitats de cultura popular a càrrec de les entitats de la ciutat. Sardanistes, esbarts dansaires, falconers, geganters i castellers sortiran als carrers a exhibir-se, juntament amb cercaviles tradicionals com la passejada de la gegantona Laia o el ball de l’Àliga.

La ciutat convidada en aquesta edició de les Festes de Santa Eulàlia serà la de Cardona, molt lligada als fets de 1714 i que també compta amb una àliga pròpia. De fet, aquesta figura i la resta de gegants i bestiari de la ciutat del Bages desfilaran conjuntament amb els de Barcelona.

Tota la informació la podeu trobar al web de les Festes de Santa Eulàlia, que conté la programació de cada dia, els espectacles i horaris de Llum BCN, i també un joc d’Instagram, que a través d’un mapa proposa un passeig pels llocs vinculats a la copatrona de Barcelona.