Obre la Fira de Santa Llúcia amb moltes curiositats

30/11/2013 - 16:00 h

Un any més, i ja en fa 227, la tradicional fira nadalenca de Santa Llúcia ha obert portes al pla de la Catedral amb una gran afluència de visitants tot i les baixes temperatures. Enguany s'han instal·lat 281 parades relacionades amb els guarniments necessaris per celebrar el Nadal.

La Fira de Santa Llúcia ha obert portes demostrant una vegada més que les tradicions nadalenques continuen vives a la ciutat. La millor prova n’és la gran afluència de públic de totes les edats que s’atansa a veure el que ofereixen les 281 parades instal·lades al pla de la Catedral.

Vídeo ‘Fira Santa Llúcia’

Enguany la gran majoria tornen a ser figures i complements per als pessebres, però també hi ha avets, artesania i simbombes, entre altres articles. De curiositats, n’hi torna a haver moltes, com cases que treuen fum de les xemeneies, estufes de combustió d’encens, cascades espectaculars, tions de totes mides, autòmats… Però hi ha una figura que triomfa per sobre de la resta: el caganer. Un dels seus venedors, Joan Delgado, explica que enguany els més demanats són els de tema independentista, els infantils, els d’oficis… Però, per damunt de tots ells, la Moreneta.

Pel que fa a les parades més tradicionals, les figures centrals del pessebre són les que tenen més sortida. Segons Maria Dolors Garcia, que forma part de la tercera generació que duu la parada familiar al peu de la Catedral, són incomptables les hores que es triga a fer les figures més grans. Garcia reconeix que, tot i la crisi, que l’any passat va provocar un descens de les vendes, la gent segueix fent un esforç per anar millorant el contingut dels pessebres afegint-hi de mica en mica noves incorporacions.

L’horari d’obertura de la Fira de Santa Llúcia és de 10.30 a 20.30 hores els dies feiners i tanca una hora més tard les vigílies de festiu i els festius. D’altra banda, el dia 13 de desembre, coincidint amb Santa Llúcia, se celebrarà la diada de les Tradicions i els Costums Nadalencs de Catalunya, en el decurs de la qual es lliurarà el premi al firaire d’honor. Durant les quatre setmanes de fira hi haurà activitats de caire tradicional i nadalenc pensades, sobretot, per als més menuts.