El Mobile World Centre i la botiga Fyord, premis Rosa de Plata

11/03/2014 - 00:00 h

Els guardons volen reconèixer la innovació i l'emprenedoria dels comerciants del barri Gòtic.

El Mobile World Centre ha estat el guanyador del premi “Rosa de Plata” en la categoria de millor botiga remodelada. Propietat de Telefònica, l’edifici es va construir l’any 1928 a l’avinguda Portal de l’Àngel. Al llarg de gairebé 80 anys, albergava oficines i una botiga a la planta baixa. El 2013, es va reformar completament convertint-se en el Mobile World Centre, una iniciativa público-privada duta a terme entre Telefònica i la Mobile World Capital.

L’entitat que atorga els premis Rosa de Plata, Barna Centre, està formada per 18 associacions de comerciants que aglutinen 25 carrers del gòtic. L’objectiu dels guardons és reconèixer aquells comerços de la zona que aposten per la innovació i l’emprenedoria.

La millor iniciativa comercial

Al carrer Canuda cantonada amb Duc, fa tres mesos que s’hi ubica la botiga Fyord. La creadora d’aquesta marca de roba, l’empresa catalana Multitrade, ha escollit el gòtic per ubicar-hi la seva primera botiga de venda directa al públic. El seu disseny d’interior, en la línia nàutica del seu producte, l’han fet guanyadora del premi “Rosa de Plata” a la millor iniciativa comercial del 2013.

21ena edició Premis Rosa de Plata

Barna Centre com a entitat, va néixer al 1973 de la mà d’un grup de comerciants i empresaris del Barri Gòtic. Enguany els premis Rosa de Plata arriben a la seva edició número 21.

Els finalistes dels premis en la categoria d’establiments de nova implantació són Gustos Bcn, Geox, Aqua Patagona, Comici, Sabors d’Estruc, Af Sol, Butifarring i, en la categoria d’establiments remodelats, el restaurant Santa Anna. La junta directiva de Barna Centre també ha acordat lliurar uns guardons especials a Casa Félix i l’Administració de Loteria Mir, situada al carrer Ferran 32 des de l’any 1914.