Els veïns del Born guanyen 84 places d'aparcament exclusives per a residents

25/02/2014 - 00:00 h

Amb aquesta actuació es vol donar resposta a les demandes dels veïns que arran de creació d'una nova gran àrea de vianants a l'entorn del Centre Cultural del Born havien perdut espai per als vehicles.

Amb aquesta actuació es vol donar resposta a les demandes dels veïns que arran de creació d’una nova gran àrea de vianants a l’entorn del Centre Cultural del Born havien perdut espai per als vehicles.

Per donar més facilitat d’aparcament a aquesta zona, també s’ha habilitat un carril bus del lateral del passeig Picasso com a espai d’aparcament de vehicles en horari nocturn. En aquest espai podran aparcar fins a 59 vehicles tant de residents com de no residents.

Aquestes mesures estan encaminades a millorar la mobilitat dels veïns a la zona i comporten canvis de sentit en alguns trams de carrers, el principal el del carrer Comerç que canvia de sentit entre el passeig Pujades i el passeig Picasso. La intenció és que aquesta zona sigui un passeig veinal i no, com és ara, una via per creuar el barri.

“Aquest canvi de sentit del carrer Comerç permetrà que sigui una illa bàsicament pels veïns que és el que es busca -explica la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs-. El Centre Cultural del Born atrau molta gent de fora del barri, però pensem que s’ha de bloquejar la circulació per la gent que hi viu, que és molta”.

Altres mesures per millorar la mobilitat dels veïns

Altres novetats, que es posaran en marxa de forma progressiva fins al juny, són el trasllat de d’aparcaments de motos o l’eliminació de la parada del bus turístic i les estacions de Bicing, situades al carrer del Marquès de l’Argentera per guanyar places d’aparcament d’àrea verda.