Un nou passeig per a vianants creuarà el parc de la Ciutadella

23/11/2013 - 17:30 h

El vial enllaçarà el carrer de Wellington amb la plaça de Joan Fiveller i dividirà en dos les instal·lacions del Zoo, que quedaran connectades per una passera elevada.

El parc de la Ciutadella tindrà un nou passatge per a vianants que enllaçarà el carrer de Wellington amb la plaça de Joan Fiveller. Aquesta transformació urbana permetrà recuperar la connexió entre els barris de la Ribera i la Vila Olímpica. El Zoo quedarà, així, dividit en dues parts, que estaran connectades per una passera elevada que permetrà una nova visió del parc.

Vídeo ‘Vial del Zoo’

El parc de la Ciutadella tindrà una nova porta d’accés des del carrer de Wellington, una entrada que enllaçarà aquest carrer amb la plaça de Joan Fiveller, davant del Parlament de Catalunya, i que es construirà amb l’objectiu de connectar els barris de la Ribera i de la Vila Olímpica.

El nou vial dividirà en dues zones el Zoo de Barcelona, però aquestes quedaran unides per una passera elevada que permetrà visitar les instal·lacions amb continuïtat, i oferirà una nova visió del parc, i connectar les dues parts d’una manera integrada amb el paisatge i la fauna.

El vial, de prop de 200 metres, s’emmarca en el Pla estratègic del Zoo, un document que preveu la reordenació del parc zoològic amb dues directrius: la millora de la relació de la Ciutadella amb la ciutat, i la modernització de les instal·lacions dels animals.

La construcció del vial i la passera també servirà per millorar les prestacions de diverses infraestructures i serveis, com ara la nova infermeria. Així, es construirà un nou punt d’atenció als visitants amb accés directe des del carrer o es crearà un nou espai per a la botiga a l’accés de Wellington.

Pel que fa a la tanca perimetral que separarà el Zoo del nou passatge, tindrà el verd com a característica principal, ja que estarà recoberta de plantes enfiladisses i flors, i incorporarà un element artístic que immortalitzarà la figura de Floquet de Neu. Precisament, per homenatjar el goril·la albí, el nou passeig durà el nom de Jordi Sabaté Pi, el primatòleg que el va portar al Zoo de Barcelona.

L’alcalde Xavier Trias ha explicat: “No es vol treure el Zoo del centre de la ciutat, el que es pretén és que no sigui una barrera entre la zona olímpica i la d’universitats i el barri de la Ribera.”

Homenatge a Floquet de Neu

L’anunci de la construcció del vial, que s’iniciarà el primer trimestre del 2014 i s’allargarà un any, s’ha fet en el marc dels actes de celebració del desè aniversari de la mort de Floquet de Neu, en una cerimònia en què s’han lliurat els premis del concurs de dibuix “Homenatge a Floquet de Neu”.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació i presidenta del Zoo, Sònia Recasens, ha esmentat també altres millores previstes al Zoo, com les noves instal·lacions de girafes i lleons, l’ampliació definitiva de la dels elefants, i l’ampliació de la instal·lació dels orangutans. També ha recordat la tasca en recerca i conservació que es fa al parc. Tot plegat, “una tasca per situar el Zoo entre els zoològics del segle XXI, sota tres principis bàsics: la recerca, la sensibilització i la conservació”.

Durant aquests dies també es pot visitar l’exposició “10 anys sense Floquet de Neu: treballant per la conservació dels primats”, que fa un repàs de la vida del goril·la, i mostra els projectes de recerca i conservació de primats que es fan al Zoo de Barcelona.