"Ciutat Vella, una escola"

25/11/2013 - 13:26 h

Educació. El districte posa en marxa un nou pla estratègic, el Pla d'Educació, que es desenvoluparà a Ciutat Vella en els propers cinc anys. Aquest projecte té com a objectiu treballar en una mateixa direcció per aconseguir una escolarització sòlida i de qualitat.

El districte posa en marxa un nou pla estratègic, el Pla d’Educació, que es desenvoluparà a Ciutat Vella en els propers cinc anys. Aquest projecte té com a objectiu treballar en una mateixa direcció per aconseguir una escolarització sòlida i de qualitat. El pla compta amb el suport dels grups polítics del govern i de la majoria de l’oposició.

“Ciutat Vella, una escola” és el lema del nou Pla d’Educació que el districte de Ciutat Vella posa en marxa enguany. En un moment en el qual els recursos són limitats, aquest projecte estableix un ordre de prioritats i unes estratègies a seguir per tal d’aconseguir una escolarització sòlida i de qualitat.

La coordinació entre el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona a través del districte de ciutat Vella i de l’IMEB és un dels punts fonamentals per assegurar l’èxit d’aquest pla.

Concretament, el pla persegueix cinc objectius: millorar la qualitat de l’oferta educativa, augmentar el percentatge de població amb estudis superiors, optimitzar les tasques educatives complementàries, donar suport a les famílies i garantir la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants i dels joves.
El Pla d’Educació és també un full de ruta que estableix polítiques de proximitat adreçades a 13.000 alumnes que estan escolaritzats en els 49 centres educatius del districte. En total hi ha previstes 63 accions específiques a treballar dirigides a alumnes, professorat, famílies i els mateixos centres educatius.

Units per una millor educació

La presentació del Pla s’ha fet aquest dilluns a la seu del districte de Ciutat Vella i ha comptat amb la presència dels representants dels grups municipals de l’oposició que donen suport a aquest pla.

En el seu torn, Jordi Portavella (UpB) ha afirmat que espera que “el Pla d’Educació sigui útil per la transformació en positiu de la societat” tenint en compte que Ciutat Vella és “la porta d’entrada i punt de referència de la ciutat de Barcelona”.

Joaquim Mestre (ICV – EUiA) de la seva banda ha destacat “la visió global del Pla, que va més enllà de l’escola” i ha destacat el paper fonamental de l’escola pública en la creació d’oportunitats reals d’igualtat en termes educatius.

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, ha afirmat orgullosa que “ha arribat el dia” i s’ha compromès a “continuar treballant des de la proximitat i de manera conjunta per millorar l’educació”.

L’acte ha finalitzat amb una conferència del politòleg Jordi Sánchez Picanyol sobre els reptes de l’educació en el món local. Ha posat èmfasi, entre d’altres aspectes, en la importància d’una educació transversal: “Per combatre el fracàs escolar cal treballar-lo des de l’aula però també, i sobretot, des de l’entorn de cadascun dels nois i noies”.

A l’acte també hi han assistit els representants els directors dels centres educatius del districte, els de les AMPA’s, d’entitats socioeducatives, d’equipaments educatius, de biblioteques i de diferents institucions culturals i socials.