L'Ajuntament posa en marxa un nou punt verd de barri al Parc de la Barceloneta

29/04/2013 - 15:15 h

La Barceloneta estrena un nou punt verd de barri, al Parc de la Barceloneta , a tocar de l'equipament mediambiental de la Fàbrica del Sol .

La Barceloneta estrena un nou punt verd de barri, al
Parc de la Barceloneta
, a tocar de l’equipament mediambiental de la
Fàbrica del Sol
. Aquest punt verd incorpora un nou concepte d’equipament municipal destinat a la recollida i gestió de residus reciclables, recuperables i especials, que a més a més incorpora una petita aula ambiental. El fet d’ubicar-ho a tocar de la
Fàbrica del Sol
conforma un nucli de serveis educatius destinats a la sostenibilitat, en aquest espai de Ciutat Vella, que concentra una oferta educativa de tallers, activitats i assessorament en materia d’energia, neteja, reciclatge, jardineria, aigua, etc.

Construït buscant la integració amb l’entorn i la multifuncionalitat

El
punt verd de la Barceloneta
s’ha dissenyat amb un àgora o espai central on l’usuari pot interactuar i des del qual es té accés als diferents contenidors per deixar els residus de diferent naturalesa. També compta amb un espai operatiu i logístic que se situa en un passadís perimetral que envolta tot l’equipament, i a través del qual poden treballar els operaris del punt verd.

La novetat d’aquest punt verd respecte a la dels altres equipaments d’aquest tipus que hi ha a la ciutat és la minimització de l’impacte ambiental dels materials, la integració en l’entorn urbà i la seva multifuncionalitat, incorporant l’aula ambiental, un espai que permet dur a terme accions educatives relacionades amb la recollida i la classificació dels residus, amb el reciclatge i la reutilització, així com tots els aspectes vinculats a la sostenibilitat i el medi ambient.

Aquest punt verd, que ha suposat una inversió de 300.000 euros, aprofita la llum natural, integra la vegetació com a element separador i reutilitza les aigües pluvials que es recullen a la teulada. Aquesta actuació forma part de diferents programes i projectes del
Pla de Barris de la Barceloneta
.

Els punts verds com a equipament de referència per als ciutadans

Aquest nou
Punt Verd de barri de la Barceloneta
s’incorpora a la xarxa de Punts Verds de la ciutat, que compta amb 22 punts verds de barri, 96 parades de punts verds mòbils i 7 punts verds de zona. Són més de 100 punts on portar gratuïtament els residus que no es poden llançar als contenidors de carrer, per convertir-los en un nou recurs. Els punts verds permeten emmagatzemar provisionalment de residus domèstics per al seu posterior trasllat a les plantes de tractament i ser reutilitzats o el reciclats.