La Mercè ja és aquí!

20/09/2013 - 13:45 h

La Festa Major de Barcelona, la Mercè, aterra aquest cap de setmana a Ciutat Vella i a tota la ciutat per omplir-la de festa, espectacles, música, foc, tradició i commemoracions.

Un any més, la Festa Major de Barcelona, la Mercè, ja és aquí. Aquest any, seran cinc dies dedicats a la patrona de Barcelona, carregats d’activitats pensades per a tothom, amb el passat, el present, la tradició i la modernitat com a estendards.


Però anem a pams. Avui divendres la festa s’inicia amb el pregó del cuiner Ferran Adrià. També començaran espectacles que podreu veure mentre duri la festa, com ara les projeccions a la façana de l’Ajuntament, o Passat amb futur, de Dani Serra i Franc Aleu, un viatge per la història des del segle XVIII fins a l’actualitat.


També trobareu concerts cada dia, en diferents escenaris de la ciutat. Divendres, la nota rumbera la posaran Los Manolos i Peret, a la plaça de Catalunya.


Viatge en el temps a la Ciutadella
Dissabte, pot ser un bon dia per entrar a la Barcelona del 1700. Ho podreu fer al parc de la Ciutadella, que serà l’escenari de recreacions històriques a La ciutat de la bullícia. Però la Barcelona del 2014 també té lloc al parc, representada pels millors artistes de carrer.


Al passeig de Lluís Companys, d’altra banda, trobareu la 33a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, i al vespre, a l’Antiga Fàbrica Damm, tindrà lloc un dels concerts més destacats del BAM, el de Miles Kane.


Diumenge, la tradició pren la ciutat, amb la Festa Castellera de les colles convidades al matí, i la Porta de l’Infern i el Correfoc al vespre.
Dilluns, els gegants més festius prenen els carrers de la ciutat vella amb la Xambanga, i als escenaris de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i el Fòrum se celebren alguns dels concerts que ofereixen emissores de ràdio.


Dimarts, la Diada de la Mercè, tindrà lloc el matí de festa major, amb els trabucaires, els falcons, l'”Anada a ofici”, els gegants i el ball de l’Àliga, i la Diada Castellera de les colles locals. A la tarda, la tradició segueix amb la Cavalcada de la Mercè, i la cirereta del pastís la posarà el Piromusical.