Participeu per millorar el pati de l'escola Drassanes!

03/05/2018 - 12:56 h

Projecte participatiu. El dissabte 5 de maig es podrà participar a l'escola Drassanes per fer un pati escolar sense discriminacions i per a la millora de la convivència entre diferents edats, cultures i altres diversitats.

Els patis de les escoles són uns dels primers espais de socialització on nenes i nens desenvolupen les seves pròpies capacitats i aprenen a relacionar-se amb les altres persones.

Tot espai, des del seu disseny, materials i distribució, condiciona l’ús que fan les persones; per tant, condiciona les relacions humanes i la convivència. El disseny del pati escolar, de la mateixa manera que altres espais públics de la ciutat, reprodueix els rols de gènere i genera discriminacions de diferents tipus.

Els “patis coeducatius” són projectes d’investigació-acció-participació que busquen una millora física del pati, però no només com a espai de joc i trobada, sinó també per transformar les relacions de gènere que es perpetuen a la nostra societat i que es reflecteixen des de la infància. A més, es treballa la millora de la convivència entre diferents edats, cultures i altres diversitats.

El projecte “Fem patis coeducatius amb la participació de tota la comunitat” a l’escola Drassanes es va iniciar el curs escolar 2016-2017 i s’està realitzant en 3 fases que duraran fins al desembre del 2018.
Fins el present, s’ha realitzat la diagnosi, la identificació de les necessitats i com es vol que sigui els pati amb la participació d’infants, professorat, monitoratge de menjador i AMPA.
A partir d’ara, es faran diverses jornades de treball comunitari al pati convidant a d’altres persones o entitats del barri que puguin col·laborar o siguin usuàries del Pati Obert de l’escola.

Aquest proper dissabte 5 de maig d’11 a 14 h, hi haurà la “Presentació dels resultats del procés participatiu” del pati de l’escola Drassanes amb la participació de tota la comunitat educativa.

El projecte és desenvolupat per la Cooperativa Col·lectiu Punt 6 i l’Associació Coeducacció amb la participació del col·lectiu Volta Arquitectes i el suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacionai de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i el Districte de Ciutat Vella.


Escola Drassanes
c. Nou de Sant Francesc, 11
(entrada pel carrer d’en Rull)
> Dissabte 5 de maig de 11 a 14 h.

Adjunts