Prop de mil persones ateses als estands de la Mercè Antimasclista

27/09/2017 - 14:01 h

Barcelona antimasclista. Durant les quatre nits de la Mercè, tres estands dedicats a la lluita contra la violència masclista han donat atenció en zones concorregudes d’oci nocturn de la ciutat.

Entre els dies 21 i 25 de setembre a l'avinguda de la Reina Maria Cristina, al parc del Fòrum i al Front Marítim, zones amb alta afluència de públic jove, es van habilitar tres estands per informar, assessorar i atendre casos de violència masclista durant les Festes de la Mercè. Durant les quatre nits, 997 persones s'han apropat als estands. D'aquestes persones el 58,5% són dones i el 68,4% tenien entre 16 i 25 anys.

Dotze professionals han treballat als estands en aquests tres espais de la ciutat oferint informació sobre què és una agressió, què es pot fer en cas de viure’n una i quins serveis municipals i públics té la ciutat per denunciar i acompanyar la víctima. A més, s’han repartit materials de sensibilització de la campanya “No és no”, com pins, adhesius i díptics.

Durant les quatre nits, els tres estands han atès 997 persones per oferir-los assessorament i informació. D’aquestes persones, 10 han estat ateses per agressions produïdes durant la festa que han consistit en comentaris i tocaments no desitjats. També s’han atès 6 persones que van explicar que havien viscut agressions en algun moment de la seva vida.

Avinguda de la Reina Maria Cristina (plaça d’Espanya)

Ha estat un dels escenaris més concorreguts a causa dels concerts programats per les emissores de ràdio, i per on han passat durant 3 nits un total de 114.000 persones. En aquest estand s’han atès 859 persones durant els 4 dies, majoritàriament dones (59%), barcelonines (63,6%) i de 16 a 25 anys (72,7%).

Parc del Fòrum

Lloc estratègic on s’ha instal·lat un altre punt d’atenció ja que es considera centre neuràlgic d’activitat nocturna, també per la seva programació musical. Aquest punt ha atès 82 persones, sobretot dones (63,4%), barcelonines (72,5%) i d’entre 19 i 35 anys (54,9%). En aquest estand en particular, la nit de dissabte, 23 de setembre, un 19,5% de les persones que es van apropar eren menors de 16 anys.

Front marítim

Aquest estand ha estat una prova pilot en el marc de la campanya d’estiu de Barcelona Antimasclista i ha obert les nits de dijous a dissabte des de finals de juny per donar informació i assessorament en aquesta zona de la ciutat, un dels punts amb més afluència de públic jove durant les nits i matinades estivals. Durant la Mercè, en aquest punt s’han atès 56 persones. El perfil majoritari de les persones ateses al llarg d’aquests 4 dies ha estat el d’un home (57,2%), barceloní (67,78%), d’entre 19 i 25 anys (41,1%). 

Els estands formen part de la campanya Barcelona Antimasclista, que pretén treballar la prevenció de la violència masclista i l’atenció directa a les dones que han viscut assetjament o agressions sexuals mitjançant la sensibilització, la detecció i la generació d’espais de confiança.