Propostes educatives de la Casa de la Barceloneta

30/09/2019 - 11:14 h

Xarxa educativa. El patrimoni humà i arquitectònic de la Barceloneta serà el centre d'actuació de les propostes educatives d'aquest equipament municipal.

La Casa de la Barceloneta 1761 és l’últim exemple d’edifici originari amb façana a tres carrers del segle XVIII restaurada a la Barceloneta. Actualment, és un equipament municipal del barri dedicat a recuperar la memòria històrica i col·lectiva del moviment obrer, l’antifeixisme, la igualtat de gèneres, la lluita per la democràcia i els moviments veïnals, a més de posar en valor el patrimoni de la Barceloneta, des de la seva cultura popular fins a les expressions arquitectòniques i artístiques.

L’equipament és un punt de trobada dels diferents agents socials per tal de dinamitzar una xarxa educativa on tothom se senti partícep. Enguany, ofereix una sèrie d’activitats pedagògiques destinades a la comunitat educativa i a l’alumnat de la ciutat, especialment del barri de la Barceloneta.

Per a joves de 3r i 4t d’ESO i també, batxilllerat es proposa una ruta guiada
«A tota màquina!» és una visita a les restes patrimonials de les instal·lacions industrials que resten a la Barceloneta. S’expliquen les condicions de vida que tenien els treballadors a l’època industrial i com s’han reconvertit les antigues fàbriques en espais públics i privats, un cop aturada l’activitat.

La ruta recorre diferents indrets com el carrer de la Maquinista, amb l’arc d’entrada de la mateixa indústria que encara es conserva, la Fàbrica del Sol (antigues oficines de la Catalana de Gas), la cooperativa Segle XX, el passeig Joan de Borbó o la biblioteca, i antiga cooperativa obrera, La Fraternitat.

Un barri singular amb molta història per fer descobrir d’una forma lúdica i educativa als nostres infants i joves!