Rehabilitació de la façana de l'Institut Milà i Fontanals

17/07/2018 - 14:27 h

Obres. Dues remodelacions han tingut lloc a un mateix punt del Raval. La primera a la pl. Folch i Torres ja inaugurada i la segona que acaba de començar, la façana de l'Institut Milà i Fontanals.

En pocs mesos, dues remodelacions han confluït en un mateix punt del Raval. La primera amb les obres de la plaça Folch i Torres ja inaugurada i la segona que acaba de començar amb la façana principal de l’edifici de l’Institut Milà i Fontanals.

L’Institut Milà i Fontanals és un Institut d’educació Secundària situat al districte de Ciutat Vella, al barri del Raval. Es va fundar el 1933 al carrer de la Canuda on va romandre fins al 1962 i després es va traslladar a un nou edifici a la plaça Folch i Torres a tocar de la Ronda de Sant Pau.

Actualment, aquest edifici amb més de mig segle d’existència es troba en obres de rehabilitació de la façana principal. Un edifici que ha vist passar milers d’alumnes de secundària, de batxillerat i fa uns anys enrere també de formació professional.

Alumnes alguns d’ells que han retornat a l’institut com a professors, com és el cas de la directora actual del centre, Isabel Gargallo, molt implicada en la docència i en el barri del Raval com molts d’altres professors de l’institut.

Les obres que es preveu que finalitzin a finals d’any, reben el suport del Districte de Ciutat Vella.

El passat 5 de maig ja es van inaugurar les obres de remodelació de la plaça Folch i Torres, fruit d’una llarga reivindicació veïnal. Aquesta reforma, que ara es completa amb la rehabilitació de la façana de l’Institut, ha suposat la millora de la connexió entre els carrers de la Reina Amàlia i Lleialtat i la ronda de Sant Pau, un eix fonamental per fer una transició amable del barri del Raval cap al de Sant Antoni.