Serveis mínims per la vaga general del 21 de febrer

20/02/2019 - 15:15 h

Ajuntament. El transport públic, les escoles i els centres de salut poden veure’s afectats per l’aturada convocada.

Els serveis públics podran veure’s afectats per la vaga general de 24 hores convocada per a demà, 21 de febrer, a tot Catalunya. El Departament de Treball de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han decretat uns serveis mínims perquè els serveis essencials de la ciutat segueixin funcionant.

Transport públic

Segons els serveis mínims decretats pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, els diferents operadors de transport públic de la ciutat oferiran almenys els serveis següents:

  • Rodalies i Regionals de Catalunya: 33% del servei durant tot el dia.
  • Metro i autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Tram i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC): 50% del servei a les hores punta (de les 6.30 a les 9.30 hores i de les 17.00 a les 20.00 hores) i 25% del servei durant la resta del dia.
  • Resta de transport urbà i interurbà: 50% del servei.

Escoles

El Departament de Treball ha decretat que a les escoles bressol municipals hi haurà d’haver almenys un terç de la plantilla.

Pel que fa als centres d’educació infantil i primària (de 3 a 12 anys), hi haurà d’haver com a mínim un docent per cada sis aules. Als centres d’educació especial (de 3 a 16 anys), la proporció mínima haurà de ser d’un docent per cada quatre aules. Durant l’horari de menjador i d’activitats complementàries, hi haurà d’haver almenys un terç del personal.

A tots els centres docents no universitaris públics i privats i a les llars d’infants, hi haurà d’haver també una persona de l’equip directiu.

Salut

El servei d’urgències i de les unitats especials funcionaran amb normalitat, i s’ha de garantir els tractaments i les cirurgies inajornables. A més, s’han decretat uns serveis mínims del 85% per al servei d’atenció telefònica d’emergències.

En els centres d’assistència extrahospitalària hi haurà d’haver un mínim del 25% de la plantilla per garantir l’atenció de les urgències en l’horari habitual.

Consulteu al web del Departament de Treball de la Generalitat la resta de serveis mínims.