Sessió informativa a Ciutat Vella sobre la Zona de Baixes Emissions

05/12/2019 - 10:39 h

Medi ambient i sostenibilitat. Tindrà lloc el dilluns 16 de desembre, a partir de les 18 h, a la Sala de Plens de la Seu del Districte, plaça del Bonsuccés, 3.

Per tal d’explicar a la ciutadania què passarà amb l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), el Districte Ciutat Vella oferirà una sessió informativa.

El dilluns 16 de desembre a les 18 h la Seu del Districte (plaça del Bonsuccés, 3) acollirà aquesta trobada on s’informarà dels detalls de l’entrada en vigor de la ZBE i se’n resoldran els dubtes. Aquesta sessió també serà emesa per streaming.

La ZBE és una àrea protegida de més de 95 quilòmetres quadrats en la qual es prohibeix la circulació dels vehicles més contaminants els dies feiners, de 7.00 a 20.00 hores. Inclou tota la ciutat de Barcelona i una part o la totalitat dels municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. Queden fora de la ZBE les rondes, el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes i la Zona Franca.

Entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2020 i afectarà els vehicles que no tinguin el distintiu ambiental de la DGT, que certifica que són aptes per circular-hi. És a dir, els vehicles que no podran circular per la ZBE són els turismes de benzina matriculats abans del gener de l’any 2000 i dièsels matriculats abans del gener del 2006; les furgonetes matriculades abans de l’octubre de 1994 i les motos, ciclomotors i quadricicles matriculats abans del 2003.

Podeu consultar tots els detalls de la ZBE al web zbe.barcelona.