Suport al comerç de proximitat de Ciutat Vella

13/03/2018 - 14:43 h

Comerç. 21 establiments del Gòtic, la Barceloneta i el Raval milloren el seu negoci amb el programa d’assessorament comercial personalitzat.

Comerços i serveis de proximitat ubicats al barri Gòtic, la Barceloneta i el Raval han rebut, en el seu propi establiment i en l’horari que els resultés més òptim, un total de 12 hores d’assessorament expert personalitzat -en mans d’un assessor- per millorar el seu negoci. Les propostes de millora s’han treballat a partir d’una diagnosi compartida entre els comerços i els assessors per definir els aspectes principals a tractar.

Iniciat el mes d’octubre del 2017 i finalitzat el març de 2018, el programa ha comptat amb la participació de comerços d’activitats diverses (com són el tèxtil, material elèctric, joieria, serveis de salut, artesania, articles per la llar o serveis d’impressió i missatgeria) que han valorat molt positivament l’experiència.

Els punts forts del programa, i així ho han destacat els diferents participants, es troben en la personalització de l’assessorament, en l’adaptació a les seves necessitats quant a disponibilitat i l’aportació de millores fàcils d’aplicar per fer més competitius els establiments.

El projecte té com a darrera finalitat ampliar les capacitats de comerços i serveis de proximitat, així com millorar la qualitat del servei des de diversos fronts: millorar l’estratègia de producte i de client, la comercialització i el màrqueting, l’interiorisme, la fidelització de clients, les finances, la gestió de compres i estocs, la gestió econòmica i l’ús de les noves tecnologies.

Fins al moment, el programa s’ha realitzat a 4 districtes de la ciutat (Nou Barris, Sant Andreu, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella), sempre emmarcat dins l’estratègia de promoció del comerç de proximitat que es recull en els Plans de Desenvolupament Econòmic.

Davant l’èxit del programa i la seva bona valoració, està prevista una segona edició durant l’any 2018 que doni l’oportunitat de participar a 20 comerços més del districte de Ciutat Vella i la resta de comerços de 6 Districtes de la ciutat.