Tot a punt per a la Festa Major del Raval

04/07/2018 - 12:27 h

Festes populars. Del 12 al 15 de juliol un programa ple d’activitats veïnals adreçades a grans i petits, omplirà de música, cultura i gresca els carrers del barri.

El Raval ja ho té tot preparat perquè comenci la festa més esperada de l'any. A partir del dijous 12 de juliol i fins el diumenge 15 els veïns i les veïnes podran gaudir d’un programa farcit d’activitats de tota mena que ompliran els carrers del barri.

La festa començarà el dijous 12 amb la tradicional tarda de pregó i les cercaviles de les Societats Corals i dels gegants i capgrossos del Raval que donaran pas al Pregó de Festa Major a la plaça Vicenç Martorell. Aquests any, la pregonera serà Isabel Hernández, Tècnica de la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori. A continuació, hi haurà l’actuació conjunta de les Societats Corals del Raval i la Raval’s Band i per finlitzar amb concert i ball a càrrec de la mateixa Raval’s Band.

Al llarg  del divendres hi hauran un munt d’activitats escampades pels carrers i places del barri, la 6a Cursa atlètica de la Festa Major, el Puti-vermut de les festes alternatives i la festa de la Plaça Joan Amades. A partir de les 18h, la Rambla del Raval, s’omplirà d’actuacions musicals de tota mena i a les 7 del vespre el cercavila de la Raval’s Band recorrerà els principals carrers del barri.  A partir de les 2130h, els Jardins de Rubió i Lluch, seran l’escenari d’una performance-instal·lació que porta per títol Lluernes d’hivern a l’estiu.

El dissabte 14, la festa arribarà a la plaça Folch i Torres, amb activitats durant tot el dia. I a partir de les 10h tindrà lloc una de les activitats més destacades, la festa per celebrar la rehabilitació de Can 60, l’antiga fàbrica recuperada com equipament per al veïnat. Visites guiades, col·loquis, exposicions i concerts ompliran de 10 a 14h la cruïlla dels carrer Riereta amb Sant Martí.

La Rambla del Raval serà un dels punts neuràlgics de celebració durant els dies de la festa. Així el divendres al matí, hi tindrà lloc la 5a cursa Atlètica de la Festa Major del Raval. I a la partir de les 18h. fins la matinada hi hauran concerts i actuacions musicals en viu.

També cal destacar les festes dels carrers del barri, la Paella del carrer d’en Robador, les activitats de la Ronda Sant Pau, de la mà del Gimnàs Sant Pau i el cine mut als jardins dels Tarongers, al carrer Elisabets.

Podeu consultar el programa d’activitats aquí.