Al Casc Antic estem de festa major!

18/06/2019 - 12:15 h

Festes populars. Del 20 de juny a l'1 de juliol els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera celebren l'arribada de l'estiu amb un munt activitats per a totes les edats i tots els públics.

Del 20 de juny a l'1 de juliol arriba la Festa Major del Casc Antic dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Us esperen un munt d'activitats molt variades per a totes les edats i pensades perquè el veïnat torni a fer-se seus els carrers i places de la Barcelona vella. 

El dijous dia 20, a les 18h. un gran cercavila donarà inici a la festa. Enguany en sortiran tres de tres punts diferents punts del barri, un de la plaça Lluis millet, un del Fossar de les Moreres i una altre de la plaça de Sant Pere, acompanyades de música, percussió, gegants i altres elements festius que aniran pregonant que comença la festa major i que confluiran al Centre Cívic del Convent de Sant Agustí on donaran pas al pregó.

El pregoner d’aquest any serà la institució La Salle i la Fundació Comtal, que enguany  celebra el seu 300 aniversari. A més fa 25 anys que va fundar la Fundació Comtal, un referent del barri pel que fa a tasques de formació, reinserció i treball comunitari. Un cop finalitzi l’acte, hi haurà el concert del festival Zero3-Altaveu d’Accions Culturals a càrrec de Carles Belda.

Les activitats de la festa tindran lloc a 18 espais del barri, alguns tan emblemàtics com la plaça Comercial, el passeig del Born, el carrer Argenteria, la plaça de Sant Pere, la de Sant Agustí Vell  o el el passeig de Lluís i Companys,  on a l’altura de l’Arc de Triomf,  la nit de Sant Joan se celebrarà el Revetllassu, la gran revetlla del barri.

Entre les novetats de l’edició d’enguany destaca les incorporacions de Radio Primavera Sound i de la Basílica de Santa Maria del Mar, que s’afegeix amb visites guiades per al veïnat I les del col·lectiu de Comerciants d’Allada Vermell i del col·letiu d’artesans del carrer Esquirol.

Un altre fet destacat de l’edició d’enguany és la recuperació de la Revetlla de Sant Pere,  que s’afegeix a un dels tradicionals plats forts de la festa: l’esperat Revetllassu de Sant Joan. També hi trobarem les tradicionals activitats com la Diada Bastonera i la Trobada de gegants, els concerts, el correfoc o el Cinema a la Fresca.

A la programació hi ha activitats molt diverses adreçades a totes les edats, com ara grans àpats populars, com els sopars al carrer, el vermutasso, i els balls de festa major i concerts.

La festa està organitzada per la Coordinadora de la Festa Major, que agrupa a entitats, comerciants i equipaments del barri.

Podeu consultar tot el programa d’activitats a l’arxiu adjunt.