Tres espais en desús del Raval, recuperats amb projectes d’emprenedors a través de Raval Cultural

16/01/2015 - 09:23 h

Es tracta d’una iniciativa que pretén reactivar i dinamitzar aquest entorn amb iniciatives, negocis, i propostes de caràcter cultural, vinculades a la música, a la creativitat, a l’educació o la formació.

El Districte de Ciutat Vella, a través del Raval Cultural, ha impulsat l’obertura de baixos comercials tancats a la zona del carrer de Príncep de Viana, al barri del Raval, amb projectes de nous emprenedors. Es tracta d’una iniciativa que pretén reactivar i dinamitzar aquest entorn amb iniciatives, negocis, i propostes de caràcter cultural, vinculades a la música, a la creativitat, a l’educació o la formació.

El projecte es porta a terme a través de lEspai Mentrestant, que funciona com a intermediari entre les persones emprenedores i les propietàries dels locals disponibles. Mentrestant dóna el suport necessari a les persones emprenedores per donar el primer impuls als seus negocis, idees o projectes. I fa tasques de dinamització dels espais.

A través d’aquesta iniciativa tres espais ja s’han posat en marxa en els números 3, 12 i 20 del carrer del Príncep de Viana.

Es tracta dels projectes Konnekta’t, un espai on es desenvolupen classes de ioga, també formació en aquesta disciplina, combinades amb tallers d’art (a Príncep de Viana, 3). S’hi ha instal·lat també Scanner FM, la ràdio online que dedica la seva activitat a informar, a mostrar i entretenir però també a donar una visió  del panorama musical internacional des d’una perspectiva inquieta i crítica, però sempre amb un to desenfadat i diferent (al local de Príncep de Viana, 20). Finalment, el col·lectiu d’acció periodística Somatents, transgeneracional i multimediàtic, que impulsa un periodisme social, s’ha instal·lat en el número 12 de Príncep de Viana.

Aquesta iniciativa persegueix l’objectiu d’obrir plantes baixes que es troben en desús amb projectes d’emprenedoria que alhora poden contribuir a dinamitzar i donar una personalitat nova, en aquest cas la que aporta el sector creatiu, a un entorn que ha perdut aquesta activitat. Les persones emprenedores que s’acosten al projecte reben el suport necessari, per part de Raval Cultural, el departament de Comerç i de l’ICUB, per poder donar l’impuls d’arrencada a la seva idea.