Trobada entre joves Prometeus i estudiants de batxillerat del Raval

19/04/2018 - 10:31 h

Estudis universitaris. Joves Prometeus es troben amb estudiants de batxillerat del Raval per transmetre'ls la seva experiència com estudiants universitaris.

El passat 16 d’abril va tenir lloc al Saló Ernest Lluch del Districte de Ciutat Vella l’acte de presentació del projecte Prometeus als estudiants de 1r i 2n de batxillerat dels instituts Miquel Tarradell i Milà i Fontanals del barri Raval.

Les noies i nois acompanyats pels seus professors es van trobar amb representants de les entitats del territori, de l’Associació Educativa Integral del Raval, del Periódico El Raval, de l’Institut Municipal d’Educació, del Consorci d’educació de Barcelona, del Districte de Ciutat Vella i amb estudiants universitaris del projecte Prometeus que van explicar les seves experiències a la universitat i les avantatges que els proporciona el projecte Prometeus.

Així doncs, es compleix el segon any de funcionament del projecte Prometeus que té com a objectiu acompanyar als estudiants dels dos instituts del Raval en l’accés als estudis universitaris, des del moment de la matriculació i demanda de beques, fins les dificultats que es puguin trobar, tant acadèmiques com econòmiques o d’altres tipus, durant les seva permanència a la universitat.

L’acte, presentat per la consellera d’educació, Natalia Martínez i guiat pel director del Periódico El Raval, Javier Alegría, va presentar a sis joves Prometeus convidats davant de més de 100 alumnes de 1r i 2n de batxillerat perquè expliquessin​ la seva experiència i poder resoldre els dubtes que els alumnes de batxillerat puguessin tenir.

Actualment són alumnes de les quatre universitats públiques: la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) on estudien diferents carreres universitàries com pedagogia, filologia hispànica, traducció d’idiomes, matemàtiques i biologia.

Els joves Prometeus van coincidir en la dificultat que representa el món universitari però que amb l’assistència a classe, la bona organització de la feina, l’estudi diari, el suport del tutor assignat i l’acompanyament que es realitza des de l’equip tècnic del projecte Prometeus, se n’estan sortint prou bé.

El Prometeus és un projecte engrescador creat perquè molts alumnes puguin accedir als estudis universitaris rebent tota mena de suports, tant econòmics com d’acompanyament i d’ajuda personalitzada amb professors tutors, a més del valor afegit que suposa l’ajuda que s’estableix entre els companys Prometeus.