Vine a fer realitat les teves idees a l’Ateneu de Fabricació!

12/11/2019 - 14:09 h

Sostenibilitat. A l'espai de fabricació digital de la Fàbrica del Sol podeu venir a reparar objectes, crear les peces que necessiteu o idear-ne de noves.

L'Ateneu de Fabricació de la Fàbrica del Sol, ubicat al districte de Ciutat Vella, és un espai públic impulsat pel Ajuntament de Barcelona i obert a tothom, dedicat a la sotenibiltat i enmarcat en la estràtegia de l'economia circular i Residu Zero de la ciutat, on pots experimentar en el món de la fabricació digital.

La finalitat de l’espai és la d’ensenyar a totes aquelles persones que tinguin un projecte. Per això l’Ateneu posa a disposició la tecnologia de fabricació digital i fa l’acompanyament en tot el procés del disseny, podeu venir a reparar objectes, crear peces que necessiteu i que ja no es troben o idear-ne de noves. L’ateneu disposa de màquines com la impressora 3D, la talladora làser, la talladora de fusta o la brodadora per donar suport a projectes aplicant criteris d’eco disseny, d’estalvi energètic i d’economia circular. La majoria de materials que empren han estat reutilitzats, tancant així el cicle de vida dels recursos.

Cóm funciona?

L’Ateneu de fabricació digital de Ciutat Vella, forma part de la Xarxa d’Ateneus de de Fabricació (XAF). I al igual que els altres ateneus de fabricació digital funciona en codi obert i utilitza programes gratuïts per què tothom tingui accés a les tecnologies més innovadores.
Les persones usuàries (fabricaires) no han de pagar en diners l’assessorament tecnològic, ni per l’ús de les màquines. Però sí que hi ha d’haver un retorn social o contraprestació a la ciutadania. Això vol dir, què totes les persones que utilitzin els recursos de l’ateneu, comparteixen el que saben, ajuden a altres persones en la utilització de les màquines, donen materials sobrants o qualsevol altre cosa que desitgin compartir amb altres persones.

Les activitats es divideixen en tres programes:

  • Pedagògic, del Consorci d’Educació de Barcelona, adreçat a escoles, professorat i alumnat
  • D’innovavió social, per a tota persona que vulgui tirar endevant un projecte propi o vulgui aprendre sobre fabricació digital.
  • Famíles, activitats tecnosocials obertes a la ciutadania.