Viu Sant Joan a Ciutat Vella!

17/06/2024 - 13:25 h

Ciutat Vella ja ho té tot a punt per celebrar l'esperada revetlla de Sant Joan. Els carrers i les places dels nostres barris acolliran revetlles populars que veïnat i entitats han organitzat per festejar la nit més màgica de l'any.

Després de la rebuda de la flama del Canigó a la plaça Sant Jaume, l’espurna s’escamparà pels quatre barris de Ciutat Vella, on hi trobareu revetlles, música i àpats popular.

Les revetlles als barris

Al Casc Antic, dins del marc de la seva Festa Major que té lloc durant aquestes dates, al passeig de Lluís Companys, s’hi farà una Gran Revetlla a partir de les 21 h. Hi haurà un sopar veïnal de carmanyola i l’encesa de la Foguera a les 22 h. Després hi haurà ball i concerts amb diferents grups musicals, tot plegat organitzat per l’Associació de veïns i veïnes del Casc Antic i el Sindicat de l’habitatg del Casc Antic.

La Rambla del Raval també acollirà una gran revetlla popular. Després d’haver recollit la flama del Canigó a la plaça sant Jaume, a partir de les 19 h, una cercavila la portarà a la Rambla del Raval i en arribar a les 20.00 h hi haurà una cantada d’havaneres amb rom cremat. A les 22.00 h es farà  un sopar de carmanyola i a  les 22 h.  la lectura del manifest de la Flama del Canigó i  l’encesa del fogueró. A partir de les 23.h hi haurà ball amb DJ. L’Acte està organitzat per l’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana.

La Barceloneta celebrarà la revetlla amb diversos actes, a partir de les 17h hores a la platja de Sant Miquel hi tindrà lloc el Sant Joan Sostenible 2024 . Organitzat per Mar de Ciència, hi hauran un munt d’activitats variades: ritual del Solstici d’Estiu, concurs de coques, paddle surf, sopar i ball.

A la plaça del Poeta Boscà hi arribarà la cercavila de la Flama del Canigó a partir de les 20.30 h, Allà mateix s’hi farà un sopar veïnal amb ball i a les 21 h. s’hi encendrà la foguera de Sant Joan. A partir de les 21.30 h. començarà el correfoc des de la plaça Poeta Boscà fins a la plaça de la Barceloneta. A les 22 h començarà la 40a Nit de Foc amb espectacle de diables a la plaça de la Barceloneta.

Finalment al barri Gòtic, organitzada per la Negreta, s’hi farà la 10a Revetlla de Sant Joan a la plaça de la Mercè. A partir de les 18 h. hi haurà bingo musical ia les 21 h sopar popular i música.

La Flama del Canigó

D’ençà de fa més de cinquanta anys, la Flama del Canigó arriba a Barcelona, on és rebuda a la plaça de Sant Jaume de manera solemne, per part dels Gegants de la Ciutat, els Capgrossos Macers i l’Àliga de la Ciutat. Enguany la rebuda es farà de nou a la plaça de Sant Jaume, a partir de les 18.00 h,