Fem Nadal a Ciutat Vella

30/11/2018 - 12:34 h

Nadal. Ciutat Vella ja ho té tot a punt per acollir les activitats més populars i emblemàtiques, però també les més properes i participatives.

Com cada any Ciutat Vella ja ho té tot a punt per acollir les activitats nadalenques més populars i emblemàtiques de la ciutat. Però a més, també les entitats i els equipaments del Raval, la Barceloneta, el Gòtic i el Casc Antic, proposen un gran número d'activitats perquè petits i grans gaudeixin del Nadal més proper i participatiu. 

La plaça de la Catedral es converteix durant tot el mes desembre en l’escenari de la fira de Nadal més antiga i popular, la Fira de Santa Llúcia que fins el dia 23, oferirà als visitants vinguts d’arreu, els productes nadalencs tradicionals. La Fira compta, a més, amb activitats paral·leles com Tió Gegant, la cercavila de la tradicional Carassa de Nadal i  la 25a Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs a Catalunya, amb el lliurament del guardó del Firaire d’Honor, que s’atorgarà el dia 15 de desembre a les 12 h.

Els pessebres també són protagonistes al Nadal del districte. Aquest any el tradicional pessebre de la plaça Sant Jaume està format per una instal·lació que és obra de l’escenògraf Sebastià Brosa, una proposta que gira al voltant de les reunions i àpats familiars i dels bons desitjos nadalencs. Per a qui vulgui veure, però, un pessebre dels tradicionals, el Museu Frederic Marès acull fins al 2 de febrer un pessebre monumental, de més de 35 m2 amb figures de més de fins a 40 cm d’alçada, eleborat per l’Associació de Pessebristes de Barcelona. També la Seu del Districte de Ciutat Vella, mostrarà fins al 12 de gener un pessebre realitzat per l’associació.

Fem Nadal al Gòtic

El Gòtic ha preparat un munt d’activitats familiars per gaudir intensament del Nadal, cantades, xocolatades, jocs de circ, contes… A més, durant tot el mes de desembre, la Carassa de Nadal repartirà caramels per als infants als voltants de la Fira de Santa Llúcia.

La tarda del 17 de desembre la Biblioteca Gòtic-Andreu Nin portarà un tió que menja dibuixos i contes i el 23 de desembre pel matí, la plaça Sant Miquel serà l’escenari de la projecció del “Conte de Nadal”.

El 22 de desembre l’associació de comerciants de la Mercè sortirà a la plaça per mostrar els seus productes i oferir idees de regals nadalencs a aquells i aquelles que s’hi acostin.

Troba totes les activitats del Gòtic aquí.

Fem Nadal a la Barceloneta

El barri de La Barceloneta acollirà un seguit d’activitats de tota mena i per a tots el públics per aquestes festes. El 13 de desembre gaudirem de la cercavila del Tió de la Barceloneta i l’encesa de l’arbre de Nadal a la plaça.

El 15 i 16 de desembre l’associació GAMAR mostrarà manualitats a l passeig Marítim, el 23 de desembre s’explicaran contes al mercat, el 28 de desembre podrem veure “El Conte de Nadal” a la plaça del Poeta Boscà… I el 28 de desembre, els Diables de la Barceloneta ens proposen que celebrem els Sants Innocents a ritme de timbal i entre figures infernals amb amb la Nit de Llufes.

Troba totes les activitats de la Barceloneta aquí.
 
Fem Nadal al Raval

Durant totes les festes, fins al 7 de gener, la plaça dels Àngels acollirà l’Arbre dels desitjos, amb tallers, cantada de nadales, rumba, actuacions…

El matí del dia 16 de desembre les corals del Raval sortiran al carrer per festejar l’arribada del Nadal amb un cercavila de timbals i trompetes i faran entrega de les postals nadalenques a les corals veïnes.

El 21 de desembre la plaça Folch i Torres serà l’espai per gaudir d’una xocolatada i d’un Tió gegant. A més, aquesta plaça i d’altres espais com la plaça de Terenci Moix, la plaça de la Gardunya o els Jardins de Sant Pau del Camp, acolliran jocs, espectacles, contes i molt més!

Troba totes les activitats del Raval aquí.
 
Fem Nadal a Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera 

La Casa dels Entremesos, l’equipament de promoció de la cultura popular de la ciutat, reforça la seva programació habitual amb tot d’actes tradicionals. Així a les sessions fixes de titelles, conta contes i ludoteca s’hi sumen exposicions de pessebres, les visites de l’Home dels Nassos i de l’Esperit de Nadal i una recollida solidària de joguines.

Com a novetats d’enguany, el Mercat de Santa Caterina també tindrà pessebre, un elaborat amb les figures que antigament es feien servir a l’antic mercat. I la plaça de l’Allada i Vermell, el 28 de desembre, acollirà un espectacle per a infants.

Les tradicionals funcions de la versió lliure de “Els Pastorets” del Centre Sant Pere Apòstol es faran els dies 22, 23, 29 i 30 de desembre.

Troba totes les activitats del Casc Antic aquí.