Nova convocatòria de Baixos de Protecció Oficial

17/04/2019 - 10:05 h

Promoció Econòmica. L’Ajuntament de Barcelona treu una convocatòria amb 8 locals municipals per acollir activitats considerades prioritàries al Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella

El Districte de Ciutat Vella, en col·laboració amb Barcelona Activa, convoca per segona vegada el programa de Baixos de Protecció Oficial amb l'objectiu de posar el parc de locals de propietat municipal a disposició del comerç de proximitat i d'una activitat econòmica sostenible i plural.

El projecte, impulsat sota el nom de “Local Local”, té com a objectius la dinamització dels locals buits i la promoció d’activitat econòmica diversa i útil per a la vida veïnal. Es busca un model econòmic plural tant en sectors d’activitat com en matèria de distribució de la riquesa, que tingui com a raó de ser la satisfacció de necessitats del veïnat o la contribució a sectors necessaris per a la vida comunitària sostenible, culturalment rica i socialment justa.

En aquesta segona convocatòria se seleccionaran 8 projectes per ubicar 8 locals amb lloguer assequible als barris del Raval i de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Aquests projectes poden ser particulars o col·lectius i cal que desenvolupin activitat econòmica en algun dels sectors del Pla de Desenvolupament econòmic de Ciutat Vella 2016-2021.

Una de les novetats d’enguany és que es posen a disposició de les persones interessades dos locals que s’estan comprant a propietaris privats mitjançant el concurs que l’Ajuntament de Barcelona va convocar el passat estiu, en el marc del Pla de Barris de Raval sud i Gòtic sud. L’altra, és que les noves bases prioritzen tots aquells projectes que es vulguin destinar al comerç de proximitat, a través d’una major puntuació en la fase de valoració, amb uns preus de lloguer més assequibles i amb un contracte de lloguer més llarg.

A més, també s’intenta prioritzar l’adjudicació de locals a aquells comerços ja existents que pateixen pressió immobiliària i que poden veure el seu negoci amenaçat pel mercat immobiliari.

La presentació de les sol·licituds es pot fer fins al 12 de juliol de 2019, a les 15 h, presencialment a les oficines de Foment de Ciutat, SA (carrer del Pintor Fortuny, 17-19).

Els locals són els següents:

  • Carrer de Robador, 21. 111 m2.
  • Carrer de Robador, 43. 68’90 m2.
  • Carrer Arc del Teatre, 13. 155 m2.
  • Carrer de Francesc Cambó, 30-36. Local 6. 59 m2.
  • Carrer de Flassaders, 23. 35 m2.
  • Carrer Cera, 10. 35 m2.
  • Carrer Carretes, 43. 121’06 m2.
  • Carrer de Santa Madrona, 6-8, porta 2. 139’3 m2.

Es podran visitar cada divendres a partir del 3 de maig. El punt de trobada serà la seu de Foment de Ciutat a les 11 h. Més informació a bpociutatvella@bcn.cat

Podeu consultar les bases reguladores en aquests enllaç.

Sessió informativa

Tres setmanes abans que acabi el termini de presentació de sol·licituds, se celebrarà una sessió informativa per resoldre dubtes i aclarir el funcionament de la convocatòria. Serà el 20 de juny, a les 13 hores a la Sala Ernest Lluch, de la Seu del Districte de Ciutat Vella (pl. Bonsuccés, 3).

Una nova figura per als locals públics

Aquests 8 locals formen part de la nova figura que ha creat l’Ajuntament de Barcelona, la dels Baixos de Protecció Oficial. Aquesta política pública és una nova forma de protecció i promoció dels usos econòmics i comunitaris d’interès ciutadà en el districte, profundament arrelada a la vida veïnal. Aquest programa està emmarcat en el Pla de Desenvolupament Econòmic del districte (PDE) i l’impulsen conjuntament el Districte de Ciutat Vella i Barcelona Activa.