Nova imatge per animar la ronda de Sant Antoni

20/01/2019 - 12:04 h

Urbanisme i infraestructures. L’actuació inclou un espai per passejar, jocs infantils pintats a terra i zones d’estada.

L’espai de la ronda de Sant Antoni que ha allotjat durant una dècada el mercat provisional s’ha recuperat per a l’ús del veïnat i la revitalització del comerç. L’actuació inclou un espai de passeig, jocs infantils pintats a terra i mobiliari urbà nou.

La intervenció pretén fomentar les activitats ciutadanes i afavorir la relació entre els barris de Sant Antoni i el Raval, connectats per aquesta via, perquè els veïns i les veïnes s’hi puguin desplaçar d’una manera més còmoda.

Vida i art urbans

Per dinamitzar l’àmbit, de 4.519 metres quadrats, s’han creat espais d’estada i de trobada amb mobiliari urbà nou —set bancs i deu cadires—, una cinquantena d’arbres i fanals nous.

A més, la canalla també tindrà un paper protagonista en l’ús del carrer, on s’han pintat diversos jocs a terra, com una xarranca, una diana o una petita pista d’atletisme.

L’art urbà també es fomenta amb altres recreacions artístiques al paviment.

El futur de la ronda

La transformació integral de la ronda de Sant Antoni en un eix cívic i verd amb prioritat per als vianants, les bicicletes i els transport públic tindrà una primera fase entre el carrer del Comte d’Urgell i el carrer de Floridablanca i una segona des del carrer de Floridablanca fins a la plaça de la Universitat.

L’actuació, que ja té un projecte per al primer tram, s’acabarà de definir en un debat amb el veïnat i diverses entitats per adaptar l’actuació a les noves necessitats de l’entorn que ha generat l’estrena del nou Mercat de Sant Antoni i la posada en marxa de la superilla.

La reforma definitiva de la via començarà el 2020.