Presentació dels resultats del projecte Comerç Amic Sense Barreres a Sant Andreu i Ciutat Vella

22/01/2019 - 12:23 h

Els resultats del projecte Comerç Amic Sense Barreres, focalitzat en Sant Andreu i Ciutat Vella, es presentaran aquesta setmana al Centre Cívic Pati Llimona

Els resultats del projecte Comerç Amic Sense Barreres, focalitzat en Sant Andreu i Ciutat Vella, es presentaran aquesta setmana al Centre Cívic Pati Llimona

Els resultats dels estudis realitzats en el marc del projecte Comerç Amic Sense Barreres (CASBA) als districtes de Ciutat Vella i de Sant Andreu es presentaran els propers 24 i 25 de gener en un acte obert al públic. La finalitat del projecte, que enguany és la seva sisena edició, és conèixer l’accessibilitat als barris de la ciutat que hi col·laboren.

El CASBA consisteix en l’anàlisi, realitzat per estudiants d’arquitectura, d’un recorregut concret del barri, un eix comercial, valorant l’accessibilitat de la via publica i dels equipaments públics i privats, entre ells els comerços. Un cop fet això, es proposen millores assolibles d’un tram de carrer, d’un equipament o quatre comerços per adaptar-los a les necessitats de les persones amb diversitat funcional. Finalment, es presenten les propostes de millora al barri, com tindrà lloc aquesta setmana.

A Sant Andreu s’ha analitzat l’eix comercial del carrer Gran de Sant Andreu i les anàlisis han estat realitzades per estudiants i estudiantes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). En el cas de Ciutat Vella s’han analitzat dos eixos comercials, el del carrer Sant Pere Més Alt i el de carrer Avinyó, per part d’estudiants i estudiantes de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). També s’ha comptat amb la col·laboració d’entitats de persones amb discapacitat, associacions de comerciants i diferents departaments municipals, com els propis districtes, l’IMPD, Direcció de Comerç i IMPU.

El projecte CASBA té un impacte rellevant en tant que és una via per a la formació en accessibilitat dels estudiants d’arquitectura a partir de la metodologia de l’aprenentatge i servei- També és rellevant perquè és el resultat de la col·laboració i el treball en xarxa entre institucions i entitats de persones amb diversitat funcional. Per últim, és una forma de promoure la sensibilització, tant dels alumnes com dels comerciants, envers la discapacitat de tota la societat, la qual cosa es tradueix en una millora en la participació i autonomia de les persones amb discapacitat.

Les presentacions dels projectes tindran lloc en dos dies diferents depenent del districte.

Districte Ciutat Vella

-Dia i hora: dijous 24 de gener de 15:00 a 16:00

-Lloc: Centre Cívic Pati Llimona

-Actuació: L’Associació Casa Candela oferiran un espectacle de cant i ball de flamenc inclusiu.

-Mesures d’accessibilitat: Reserva pública d’aparcament a la Plaça Sant Miquel, 2 i interpretació en llengua de signes, prèvia demanda al correu moliver@ext.bcn.cat.

Districte Sant Andreu

-Dia i hora: dijous 25 de gener de 14:30 a 16:00

-Lloc: Biblioteca Ignasi Iglesias – Can Fabra

-Actuació: La companyia Your Dance ens oferirà una peça de Dansa Integrada

-Mesures d’accessibilitat: Reserva pública d’aparcament a la Plaça Can Fabra / Carrer Sant Adrià i interpretació en llengua de signes, prèvia demanda al correu yanguita@bcn.cat.