×

Missatge d'error

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/apps/app0398/www/ciutatvella/comerc/includes/file.phar.inc).

El Mercat de Sant Antoni ja està obert!

23/05/2018 - 17:01 h

Mercats. Després de nou anys d'obres, les parades tornen a casa.

Després de nou anys de feina, el Mercat de Sant Antoni ha reobert les portes. Les parades del mercat de producte fresc, a l'eix central, i les del d'encants, al perímetre del recinte, han fet les primeres vendes als veins i les veïnes. El cap de setmana serà el torn del mercat del llibre de vell i de la gran festa ciutadana per donar la benvinguda com cal a aquest mercat tan emblemàtic de l'Eixample.

L’horari del mercat és de les vuit del matí a les vuit del vespre, de dilluns a dissabte. L’equipament inclou 235 establiments, 52 dels quals corresponen al mercat de producte fresc (alimentació), 105 al d’encants (no alimentari) i 78 al mercat dominical del llibre.

El mercat del llibre s’instal·larà sota unes marquesines situades en les noves places guanyades per a l’ús ciutadà, delimitades entre els braços del mercat, on hi havia els antics patis que funcionaven com a espais logístics de càrrega i descàrrega i de magatzem.

El conjunt també disposa, a la planta inferior, d’un establiment d’autoservei, a més d’un espai d’ús veïnal i d’un equipament esportiu privat, que obrirà passat l’estiu.

Les persones que s’han apropat al mercat han admirat l’espectacularitat de l’edifici de Rovira i Trias rehabilitat, així com de les restes arqueològiques recuperades. Moltes d’aquestes persones han passejat pel nou carrer que travessa l’antic fossat des dels carrers del Comte d’Urgell i de Manso i que queda limitat per la contraescarpa i el baluard medievals. A més, es preserva en l’emplaçament original un tram de la via sepulcral romana, en què s’està treballant perquè la ciutadania el pugui visitar en el futur.

Durant les obres del nou mercat s’hi ha construït una nova coberta de teula ceràmica vidriada i policroma amb el mateix disseny que l’original, i s’ha sanejant i consolidat l’estructura metàl·lica, afectada per treballs anteriors. A l’interior s’han distribuït les parades del mercat de producte fresc en el cos central, mentre que les del mercat d’encants es reparteixen per tot el perímetre i permeten el funcionament independent de tots dos mercats, si fos necessari.

Un mercat per consolidar la vida de barri

L’obertura del que serà “el mercat més modern de la ciutat” va acompanyada de la reurbanització i pacificació de tot l’entorn per garantir-ne un ús ciutadà, i de l’aplicació d’un pla d’usos que hi garanteix la diversitat comercial i actua preventivament contra la gentrificació.

L’atractiu arquitectònic i la nova oferta comercial del Mercat de Sant Antoni serà sens dubte un reclam per als ciutadans d’altres barris i per a visitants de la ciutat; però el mercat està concebut per abastar l’entorn més immediat, és a dir, els veïns i les veïnes de Sant Antoni.