Tot el comerç de Ciutat Vella en un sol web

12/06/2019 - 13:02 h

Comerç. Saps on comprar llegums a granel, on trobar plantes, cadires o làmpades, on hi ha una fusteria o una sabateria, on fer còpies de claus o bé on trobar un remei per al refredat al barri?

Saps on comprar llegums a granel, on trobar plantes, cadires o làmpades, on hi ha una fusteria o una sabateria, on fer còpies de claus o bé on trobar un remei per al refredat al barri?

El Districte de Ciutat Vella estrena un nou web de comerç, un lloc amb estructura de cercador, on trobar tots els establiments del districte geolocalitzats en un mapa juntament amb una fitxa d’informació sobre horaris, contacte i descripció de la seva activitat.

L’objectiu és oferir als veïns i veïnes una eina útil i àgil per saber on comprar tots aquells productes que necessiten sense sortir del districte, i d’aquesta manera dinamitzar l’activitat comercial i la relació dels veïns amb el comerç del seu territori. Aquesta iniciativa també vol fomentar el paper del comerç com a agent de projectes de cohesió social que es desenvolupen al barri, i per aquest motiu donarà valor al comerç associat, al que formi part d’un projecte comunitari, a l’economia social i solidaria, i al comerç sostenible.

La nova eina, que engloba 5.854 establiments i que vol substituir les quatre anteriors webs comercials que hi havia per a cada barri, incorpora diverses novetats, com un cercador avançat per paraules clau, categories, barris o associació comercial. Està dissenyada per ser consultable a l’ordinador, telèfons mòbils i tabletes, i està disponible en tres idiomes, català, castellà i anglès.

La voluntat de la iniciativa és que s’hi vagin adherint comerços i, d’aquesta manera, poder oferir en un sol web la totalitat del comerç del districte. Els establiments que vulguin donar-s’hi d’alta ho poden fer a través d’un formulari que es troba a la pàgina principal.

Pla de Dinamització Comercial

La posada en marxa d’aquest nou lloc web s’emmarca en el Pla de Dinamització Comercial 2018-2023 que inclou, entre les seves línies estratègiques, fomentar que el comerç de proximitat es consolidi com a proveïdor de les empreses, serveis i equipaments de Ciutat Vella, així com oferir eines per a la innovació i la competitivitat digital.

El Pla també incorpora mesures incloses al Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella, full de ruta per a la dinamització i transformació socioeconòmica del districte, i demandes de veïnat i entitats sorgides en diversos processos participatius.