Ajuts de fins a 2.000 euros per instal·lar persianes que deixin veure l’interior del teu comerç

dimecres, 25. maig 2022 - 9:40

APARADORS VIUS. L’Ajuntament de Barcelona estrena la campanya Aparadors vius, que busca facilitar la visibilitat dels aparadors més enllà de l’horari comercial.

L’Ajuntament de Barcelona estrena la campanya Aparadors vius, que busca facilitar la visibilitat dels aparadors més enllà de l’horari comercial.

La voluntat de la iniciativa Aparadors vius és millorar l’atractivitat del comerç i facilitar que tant l’aparador com el producte del comerç siguin visibles més enllà de lhorari comercial i esdevinguin aparadors les 24 hores; prevenir l’incivisme de les pintades; dotar de més vitalitat i sensació de netedat els carrers on es troba el teixit comercial, i diferenciar, fora dels horaris comercials, els locals que tenen activitat econòmica dels que no en tenen.

Així, els locals que canviïn les seves persianes exteriors cegues per d’altres que permetin veure l’interior de la botiga amb la persiana baixada, com són les encunyades o de malla o similars, podran acollir-se a aquesta nova convocatòria d’ajuts.

Les subvencions, emmarcades dins el programa “Amunt persianes”, estan dotades d’un milió d’euros de pressupost i es poden sol·licitar del 17 de maig al 30 de setembre.

Es pot trobar tota la informació per fer el tràmit en aquesta pàgina web. Concretament, poden sol·licitar l’ajut els establiments que hagin fet o tinguin previst fer aquest canvi de persiana durant tot l’any 2022. La previsió és poder arribar a uns 500 locals.

Els destinataris són els titulars d’activitats comercials, de serveis, restauració, oci nocturn i allotjament turístic en establiments en planta baixa i/o a peu de carrer. En el cas que la persona sol·licitant no sigui la propietària, haurà de facilitar document que acrediti l’autorització de la persona propietària.

La substitució de cada persiana se subvencionarà amb un màxim de 2.000 euros i un mateix titular podrà sol·licitar fins a un màxim de tres subvencions per actuacions de canvi de persiana (màxim de 6.000 euros). Els ajuts, que es gestionaran des de Barcelona Activa, s’atorgaran per ordre d’arribada fins a exhaurir el pressupost previst. Les despeses subvencionables són les directament relacionades amb el subministrament, transport i instal·lació de les persianes.