Vine al nou Punt de Defensa dels Drets Laborals de Ciutat Vella

dimecres, 29 novembre, 2017 - 13:29

A Ciutat Vella hi ha vulneració de drets laborals bàsics i moltes persones treballen en situació de precarietat.

A Ciutat Vella hi ha vulneració de drets laborals bàsics i moltes persones treballen en situació de precarietat. L’Ajuntament de la ciutat -i en aquest cas Barcelona Activa i Districte de Ciutat Vella- no pot romandre aliè a aquesta situació a l’hora d’incentivar el desenvolupament econòmic que vol per a aquest territori. És per això que ha obert el Punt de Defensa dels Drets Laborals de Ciutat Vella, una de les principals intervencions del Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte.

El nou servei, ubicat a la plaça Salvador Seguí del Raval (davant la Filmoteca), vol promoure els drets laborals a Ciutat Vella a partir de l’elaboració i distribució de materials divulgatius, així com l’assessorament individual i grupal i accions formatives per a entitats del territori.

A més, vol esdevenir un observatori dels drets laborals al territori. És una iniciativa pionera impulsada des de Barcelona Activa i el Districte de Ciutat Vella i que compta amb el suport i la col·laboració de les xarxes laborals del Raval, del Gòtic i del Casc Antic, així com de Proa a la Mar (Barceloneta) i les organitzacions sindicals de CCOO i UGT.

El Punt de Defensa de Drets Laborals s’adreça prioritàriament als veïns i veïnes de Ciutat Vella i a totes les persones que treballen al Districte. Persones que viuen i treballen a altres barris i ciutats poden ser igualment ateses, especialment en aquests primers mesos de posada en marxa del nou recurs. Igualment, s’atendrà qualsevol tipus de problemàtica sobre drets laborals, si bé el Punt neix amb la inquietud d’observar especialment els sectors de l’oci nocturn, el turisme i la restauració, per una banda, i l’economia de les cures i el treball domèstic per l’altra.

Les primeres accions realitzades des de l’obertura del Punt al mes d’octubre de 2017 han estat:

Elaboració de díptics informatius en set llengües (català, castellà, anglèsurdú, tagalo, àrab i bengalí) explicant drets laborals a nivell genèric i també de manera orientada a sector oci nocturn, restauració i turisme. Els díptics començaran a distribuir-se per empreses, entitats i equipaments de Ciutat Vella a partir del mes de desembre. Trobareu la versió actualitzada dels díptics aquí

Inici dels assessoraments individuals per part d’advocades laboralistes. Són els dilluns i dimecres amb cita prèvia de 9:00 a 15:00 h, i l’atenció sense cita prèvia els dimarts de 9:00 a 18:00 h i els dijous de 10:00 a 19:00 h.

Accions formatives per a entitats del territori.

El Punt de Defensa de Drets Laborals és a la plaça Salvador Seguí, 16-17, al barri del Raval. Per rebre assessorament o realitzar qualsevol consulta, es pot demanar cita al número 932 346 120 o escrivint a dretslaboralscv@barcelonactiva.cat. També es pot assistir directament en els horaris indicats i sense cita prèvia.

Aquest projecte s’emmarca en el Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella 2016-2021, un full de ruta impulsat per Barcelona Activa i Districte de Ciutat Vella per a fomentar una economia plural, diversa i sòlida al territori, amb accions encaminades a revertir dinàmiques com la precarietat laboral, el monocultiu econòmic o la gentrificació, així com a potenciar sectors i àmbits com les cures, l’economia social i solidària, la cultura, el comerç de proximitat i la petita producció urbana.