El Punt d’Atenció a l’Activitat Econòmica de Ciutat Vella assessora in situ comerços del territori

dilluns, 27 juliol, 2020 - 15:04

Punt d’Atenció a l’Activitat Econòmica (PAAE). L’equip tècnic del Punt d’Atenció a l’Activitat Econòmica (PAAE) visita comerços de Ciutat Vella per treballar conjuntament en la diagnosi i planificació de millores individualitzades per a cada establiment.

L’equip tècnic del Punt d’Atenció a l’Activitat Econòmica (PAAE), dins del marc del programa de suport al teixit comercial “Comerç a Punt”, visita comerços de Ciutat Vella per treballar conjuntament en la diagnosi i planificació de millores individualitzades per a cada establiment.

Per tothom és ben coneguda la difícil situació en què es troba el teixit comercial dels nostres barris. Canvis en els hàbits de consum, incertesa sobre la situació econòmica, mesures sanitàries i confinament; un període convuls que requereix un procés de reflexió i de canvi per part dels establiments comercials, els quals han de comptar amb eines de suport per tal de dur-los a terme.

En aquest sentit, Barcelona Activa ha posat en marxa una edició d’emergència, especial reactivació, del programa Comerç a Punt, que ofereix assessorament professional individualitzat per reactivar els negocis. Es tracta d’un servei d’entre 5 i 12 hores de durada i totalment gratuït. A més, es pot escollir com, quan i de quina manera rebre l’assessorament perquè, en uns moments tan especials, es vol garantir la participació sense interferir en el compliment de les mesures de l’estat d’alarma i respectant els ritmes de treball de cada comerç.

Comerç a punt és un programa de l’Ajuntament de Barcelona per a l’enfortiment del teixit comercial dels barris de Barcelona. Està impulsat per la Direcció de Comerç i Barcelona Activa, i compta amb la col·laboració dels Districtes de la ciutat. S’han realitzat diverses edicions del programa els anys 2017 i 2018.

D’aquí uns mesos, el novembre de l’any 2020, es posarà en marxa una nova edició del programa per continuar amb la tasca de suport al teixit comercial de la ciutat.

 

En el cas de Ciutat Vella, en comptar amb un Punt d’Atenció a l’Activitat Econòmica, és l’equip tècnic del mateix PAAE el que realitza l’assessorament expert als comerços del territori que han sol·licitat la participació en el programa. Així, es visita l’establiment per conèixer de primera mà la situació del comerç i el servei s’adapta als requeriments horaris per tal de no interferir en l’activitat comercial.

La situació de la Covid-19 ha demostrat la importància que té per al petit comerç i la restauració de Barcelona ser presents, també, a l’entorn digital. Aquest és un dels àmbits en què es farà especial èmfasi en els assessoraments, a partir de les necessitats que plantegi l’establiment comercial i la planificació d’accions en aquesta línia.

Una botiga de joguines del Raval, una formatgeria del Gòtic o una botiga de bijuteria i articles d’artesania del mateix barri són alguns dels comerços de Ciutat Vella que participen actualment en el programa.

En els moments de crisi sanitària i econòmica que vivim arran de la Covid-19, si tens un establiment comercial i creus que et cal definir una nova estratègia empresarial per redreçar el negoci, adoptar nous models de màrqueting o desenvolupar noves fórmules per incentivar la demanda, demana assessorament al Punt d’Atenció a l’Activitat Econòmica a través del correu punteconomiccv@barcelonactiva.cat o al telèfon 606 392 986.