Els Punts de Defensa dels Drets Laborals continuen al teu costat

dimarts, 22 setembre, 2020 - 13:21

Punts de Defensa dels Drets Laborals. Si tens qualsevol consulta sobre els teus drets a la feina i com garantir-los, sol·licita assessorament als Punts de Defensa dels Drets Laborals.

Si tens qualsevol consulta sobre els teus drets a la feina i com garantir-los, sol·licita assessorament als Punts de Defensa dels Drets Laborals. Demana cita al 900 533 175. Pots escollir assessorament telefònic o presencial amb les advocades laboralistes.

La incertesa econòmica es manté i, per tant, també els dubtes i la inquietud general per la situació laboral. En aquest context, els Punts de Defensa dels Drets Laborals s’erigeixen com un servei indispensable per tal de garantir una informació veraç i completa a les persones treballadores, estiguin en actiu o no, que tenen consultes sobre l’àmbit laboral.

Amb un increment de l’atenció del 274% respecte el mateix període de l’any passat, els Punts de Defensa han atès més de 2.000 consultes durant els darrers mesos, arran de la situació generada per la Covid-19.

Els principals àmbits en què s’ha assessorat a les persones treballadores són consultes sobre la Seguretat Social (atur, incapacitat, jubilació, prestacions), dubtes al voltant dels ERTO, preguntes sobre drets laborals en general i consultes específiques sobre acomiadaments.

El servei ofert pels Punts s’actualitza contínuament, segons les novetats legislatives en aquest àmbit i les necessitats de les persones treballadores. En aquest sentit, estem molt pendents de la legislació sobre el teletreball que es preveu que es presenti aviat. Així, en les properes setmanes, s’espera que hi hagi moltes consultes per dubtes sobre conciliació de la vida laboral i familiar, el retorn a la feina presencial, situacions d’acomiadament que es poden derivar de la finalització d’ERTOs.

Per aquestes qüestions, o qualsevol altra consulta sobre drets laborals, podeu fer arribar la vostra pregunta als Punts de Defensa, equips d’advocades laboralistes són a la vostra disposició. L’atenció continua essent de forma telefònica majoritàriament, tot i que també és possible rebre atenció presencial (sempre amb cita prèvia) els dijous al matí (a Nou Barris, al Carrer Vilalba dels Arcs, 39; i a Sants-Montjuïc, a la Casa del Mig, al Parc de l’Espanya Industrial, Carrer de Muntadas, 5 – 27).

Per concertar cita, tant de forma telemàtica com presencial, truqueu al 900 533 175 (telèfon gratuït).

Els Punts de Defensa dels Drets Laborals són un servei municipal i gratuït impulsat per Barcelona Activa i els Districtes de Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc, en col·laboració amb organitzacions sindicals i entitats del territori i en el marc dels Plans de Desenvolupament Econòmic de Districte. Ofereixen assessorament personalitzat i atenció sobre drets laborals a totes les persones treballadores, independentment de la seva situació laboral, administrativa o de residència.