Els Punts de Defensa dels Drets Laborals reprenen l'atenció presencial

divendres, 12. juny 2020 - 13:36

Punts de Defensa de Drets Laborals. Després de mesos d'atenció exclusivament telefònica, enguany les persones que necessitin assessorament sobre la seva situació laboral per part d'advocades laboralistes poden trucar al  900 533 175 i sol·licitar cita presencial.

Cada dijous a partir del proper 18 de juny les advocades laboralistes realitzaran atencions presencials per a les persones que ho necessitin. Ja es pot demanar cita al 900 533 175, si bé l'opció de l'atenció telefònica continua vigent. Des de l’inici de la crisi provocada pel Covid, els Punts han atès a més de 2.000 persones, totes elles de manera telefònica. Amb els dijous presencials, de mica en mica els Punts de Defensa van recuperant la normalitat.

Els Punts de Defensa dels Drets Laborals són un servei municipal i gratuït impulsat per Barcelona Activa i els Districtes de Ciutat Vella, Nou Barris i Sants-Montjuïc, en col·laboració amb organitzacions sindicals i entitats del territori i en el marc dels Plans de Desenvolupament Econòmic de Districte. Ofereixen assessorament personalitzat i atenció sobre drets laborals a totes les persones treballadores, independentment de la seva situació laboral, administrativa o de residència.

Després de mesos d’atenció exclusivament telefònica, enguany les persones que necessitin assessorament sobre la seva situació laboral per part d’advocades laboralistes poden trucar al  900 533 175 i sol·licitar cita presencial. De moment, s’estan donant per a cada dijous al matí, als espais habituals dels Punts de Defensa de Drets Laborals de Ciutat Vella (Espai de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella, Plaça Salvador Seguí, 16) i de Nou Barris (Carrer Vilalba dels Arcs, 39. 932.346.131) i a un nou espai habilitat a Sants-Montjuïc per poder oferir un millor servei (Casa del Mig (Parc de l’Espanya Industrial), Carrer de Muntadas, 5 – 27). L’horari d’atenció serà entre les 9h i les 15h.

Les persones que prefereixin atenció telefònica, la poden sol·licitar igualment trucant a 900 533 175, on se’ls donarà cita per rebre la trucada de l’advocada i poder explicar el seu cas. Un dels canvis recents del projecte, a més de la tornada a la presencialitat, és l’habilitació del 900 533 175 per inscriure directament als assessoraments, si bé les persones que ho prefereixin poden inscriure’s als assessoraments telefònics i presencials al web barcelonactiva.cat/dretslaborals

Durant aquests gairebé tres mesos des del decret de l’Estat de l’Alarma , les atencions realitzades han doblat les atencions individuals fetes durant tot 2019. Això ha estat possible gràcies a noves coordinacions, l’adaptabilitat de l’equip d’advocades i del fet d’haver destinat més recursos per poder ampliar la resposta en un moment crític com l’actual.

Pel que fa a la majoria de consultes, si bé les inicials estaven més centrades en els ERTOs i la interpretació de nous Decrets- Llei; actualment estan pujant les consultes vinculades a la reincorporació a la feina presencial, consultes sobre conciliació familiar (sobretot de dones mares), ja que els infants no poden anar a l’escola i hi ha molta incertesa sobre noves mesures com la reducció de jornada del 100%. Els Punts de Defensa dels Drets Laborals atenen aquestes i qualsevol altra qüestió o dubte (també de contractants) relacionat amb els drets laborals.