El programa "Local Local" es prorroga fins a l'1 de juny

dilluns, 19 març, 2018 - 11:49

Economia. S'ha ampliat el termini per presentar projectes per als nou locals del Raval i Casc Antic de la convocatòria de dinamització de baixos de protecció oficial (BPO).

S'ha ampliat el termini per presentar projectes per als nou locals del Raval i Casc Antic de la convocatòria de dinamització de baixos de protecció oficial (BPO) fins a l'1 de juny de 2018 a les 15 h.

A més, s’han modificat les bases de la convocatòria pe reduïr els preus dels arrendaments, que passen a ser de 8 €/m2 el primer any; de 9 €/m2 el segon any i de 10€/m2 el tercer any; i s’ha ampliat el període de lloguer de la Modalitat B, que passa a ser de 3 anys, més 2 prorrogables.

L’Ajuntament de Barcelona ja ha obert el termini perquè es presentin propostes de dinamització de baixos de protecció oficial (BPO) a Ciutat Vella, en el marc del Pla de desenvolupament econòmic del districte. Aquests locals actualment estan buits, i es vol impulsar que s’hi estableixin activitats relacionades amb el comerç de proximitat i amb l’economia sostenible i plural per lluitar contra la gentrificació i el monocultiu econòmic.

Els locals formen part de la nova figura que ha creat l’Ajuntament de Barcelona: els baixos de protecció oficial. Aquesta és una nova forma de protecció i promoció dels usos econòmics i comunitaris d’interès ciutadà al districte, que es dinamitza mitjançant el programa “Local local”, emmarcat en e Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) del districte i impulsat conjuntament pel Districte de Ciutat Vella i Barcelona Activa.

La iniciativa pretén promoure una economia plural, diversa i sòlida a Ciutat Vella que prioritzi les necessitats de les persones, una economia que atengui necessitats específiques del veïnat o dels treballadors i les treballadores o que desenvolupi una activitat compatible amb la vida sostenible i quotidiana del barri.

L’Ajuntament de Barcelona farà les actuacions essencials als espais perquè disposin de les condicions necessàries per a la nova activitat (instal·lacions, pintura, lavabos…), i els adjudicataris els hauran d’adequar per a l’activitat específica que hi estableixin (decoració, taulells, aparadors…).

Els lloguers seran assequibles i sempre estaran per sota del preu de mercat, i les cessions es faran en dues modalitats d’arrendament, d’un període màxim de 3 o de 7 anys en funció de si les activitats —més enllà de fomentar l’economia plural i sostenible— ofereixen productes i serveis necessaris per al veïnat i per a les persones que treballen a Ciutat Vella. Es preveu que els locals puguin estar en marxa el setembre del 2018.

Ja es poden consultar les bases de la convocatòria, i es podran presentar les propostes fins a l’1 de juny. 

A continuació detallem els espais previstos per resoldre dubtes i informar a les persones interessades:

> Portes Obertes dels locals: Els dies 27 d’abril, 4 de maig i 11 de maig, a les 11 h del matí, es faran visites als locals amb les persones interessades. Cal fer inscripció mitjançant el correu electrònic a bpociutatvella@bcn.cat.

> Jornada informativa: Dijous 12 d’abril, a les 14h, a Foment de Ciutat (carrer del Pintor Fortuny, 17-19) se celebrarà una sessió en que es detallarà el projecte i es resoldran els dubtes i preguntes dels interessats i les interessades al programa. S’haurà de confirmar l’assistència mitjançant el correu electrònic a bpociutatvella@bcn.cat

> Servei d’atenció personalitzada: Fins al 18 de maig una tècnica de l’Ajuntament atendrà personalment a tots els interessats i interessades a les oficines de Foment de Ciutat (carrer del Pintor Fortuny, 17-19) per resoldre possibles dubtes i preguntes. Per concertar una visita es posa a disposició el correu electrònic bpociutatvella@bcn.cat


Segona fase del programa “Local local”

L’Ajuntament de Barcelona ja està treballant en la segona fase de la iniciativa, amb cinc locals més, que es convocarà l’any 2019. De cara al futur, es preveu que s’incloguin en aquesta iniciativa tots els locals de futurs edificis que pugui adquirir el consistori al districte, els que formen part d’edificis municipals en procés de rehabilitació i tots els locals municipals que vagin quedant lliures.


El Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella 2016-2021

El districte de Ciutat Vella disposa del Pla de Desenvolupament Econòmic, un document que ha de servir de full de ruta per enfortir i transformar el districte en l’aspecte socioeconòmic durant els propers cinc anys i que representa una aposta clara per potenciar el comerç de proximitat.

Una de les mesures clau d’aquest pla és la dinamització de locals buits, que és una de les preocupacions més importants que tenen actualment els comerciants i el veïnat.