Mensakas, l’alternativa ètica del menjar a domicili i el shipping responsable

dimarts, 26 octubre, 2021 - 17:13

Mensakas ofereix un nou servei de menjar a domicili, amb condicions ètiques i responsables tant per les persones treballadores, com per la restauració. I en serveis de missatgeria la novetat és el Pla Coopera.

Mensakas ofereix un nou servei de menjar a domicili, amb condicions ètiques i responsables tant per les persones treballadores, com per la restauració. I en serveis de missatgeria la novetat és el Pla Coopera.

La cooperativa de missatgeria Mensakas que sorgeix de les lluites laborals del moviment de RidersXDerechos com a resposta al model de les multinacionals del sector, proposa un model de negoci responsable que dignifica la ocupació de les treballadores de missatgeria, que fomenta l’economia social i solidària i afavoreix la mobilitat sostenible (generant zero emissions). A més a més, busquen impulsar el consum responsable, afavorint els productes de proximitat.

Recentment, han ampliat els seus serveis amb una nova plataforma de venda online i lliurament de menjar a domicili, que compta amb el suport del programa de subvencions Impulsem el que fas 2020 de l’Ajuntament de Barcelona.

Mitjançant la xarxa internacional Coopcycle, format per cooperatives de repartiment de productes de restauració en bicicleta, Mensakas ofereix als bars i restaurants de Barcelona interessats, un espai propi a la plataforma digital  App Coopcycle Android / iPone, (també està disponible al web) per visibilitzar el seu negoci, vendre online els productes de la seva carta i menús, i el lliurament a domicili en bicicleta.

Els establiments interessats en adherir-se, han de registrar-se o enviar un correu electrònic a cooperem@mensakas.com facilitant l’adreça del negoci i les dades de contacte.

D’altra banda, el servei de Shipping de Mensakas, és un servei d’eco-logística urbana i d’entrega socialment responsable que ofereix a les botigues l’enviament de les compres de la seva clientela i a les empreses i entitats un servei de missatgeria amb dues modalitats:

  1. Contractació de missatgeria de manera puntual per enviaments immediats. Els costos depenen de la distància i el pes del paquet, però es poden consultar i contractar el servei mitjançant el formulari de sol·licitud d’enviament.
  2. Contractació del servei Pla Coopera, que consisteix en una programació regular de missatgeria, amb unes condicions econòmiques especials (amb facturació mensual).

Per contractar aquest servei també cal  registrar-se a la plataforma o enviar un correu electrònic a cooperem@mensakas.com facilitant l’adreça del negoci o entitat i les dades de contacte.

Gràcies a l’impuls rebut per part de l’Ajuntament en aquest projecte, Mensakas ha fomentat el comerç local i de proximitat, ha pogut mantenir tot l’equip de treball, i han pogut invertir recursos en departaments estratègics per donar continuïtat a l’activitat i objectius de la cooperativa.

Com a última novetat, Mensakas també està treballant actualment amb l’equip encarregat del desenvolupament del Marketplace BcnMarket (la botiga online dels comerços i la restauració, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona) per tal d’integrar la plataforma de Mensakas

Per tenir més informació de l’entitat i els seus serveis, es pot trucar al 658-460-253, consultar el seu web www.mensakas.com o seguir-los a les xarxes socials @mensakas o  @MensakasApp