Un nou servei que et porta la compra a casa

dijous, 30 juliol, 2020 - 11:16

Banc de Recursos Mancomunats. El Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella posa en marxa un servei de distribució de béns de proximitat a domicili

El Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella posa en marxa un servei de distribució de béns de proximitat a domicili

Davant la situació de crisi social i econòmica generada arran de la COVID19, que afecta especialment el veïnat més vulnerable i el petit comerç local, el Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella vol donar suport a aquests col·lectius, amb la posada en marxa d’un nou servei que, d’acord amb la seva línia de treball, ofereix un servei comunitari, genera sinergies i potencia les relacions al territori.

Es tracta d’un nou servei de distribució de béns que facilita el repartiment de productes des del comerç de qualsevol barri de Ciutat Vella fins al domicili del consumidor, amb l’objectiu doble de fomentar el consum local i millorar l’accés a l’oferta comercial del territori de la ciutadania amb dificultats de mobilitat.

En la seva voluntat de promoure la transformació social, el Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella contracta joves dels barris que estiguin en procés d’experimentació laboral, i els ofereix condicions de treball dignes i els facilita el mitjà de transport, que es tracta d’una bicicleta o bici-cargo per tal d’oferir un servei sostenible.

Amb aquest projecte pilot es vol estudiar la viabilitat social i econòmica d’un servei d’aquestes característiques de manera estable. Per això, en la primera fase del servei (fins a desembre de 2020), aquest no suposarà cap cost ni als comerços que s’hi adhereixin ni a la seva clientela, sent finançat per l’administració pública. Aquesta situació es reformularà a partir de l’inici de l’any 2021.

Els comerços que s’hi vulguin adherir, poden fer-ho contactant a través del correu electrònic coordinacio@recursosmancomunats.org i per conèixer els que ja s’hi han adherit, es pot consultar el web www.recursosmancomunats.org o identificar-los per un adhesiu amb el missatge “La teva compra arriba a casa!”.

A banda d’aquest nou servei, el Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella, projecte publicocomunitari liderat per Impulsem SCCL, Districte de Ciutat Vella, Pla de Barris i Barcelona Activa, segueix sent un espai de referència on les entitats socials i culturals de Ciutat Vella poden cedir i compartir material divers, fomentant així el treball en xarxa i potenciant les sinergies entre el teixit associatiu del districte. Dins del projecte destaquen quatre grans eixos de treball com són la mancomunació de recursos en règim de cessió lliure, la xarxa de captació i gestió de material, la prestació de serveis de suport a activitats culturals, comunitàries i comercials i l’oferta de primeres experienciacions laborals per a joves del Districte.